0
Košarka

FOTO: YouTube/Printscreen

NBA: Čudo kakvo se retko viđa, Lenard ‘pokidao’ Bakse, Toronto je šampion ‘Istoka’ (VIDEO)

Objavljeno: 26.05.19 u 09:03

Milvoki je vodio sa 2:0 u finalnoj seriji ‘Istoka’, ali je Toronto vezao četiri pobede, podigao pehar i overio veliko finale sa Golden Stejtom.

Toronto danas kliče jedno ime – Kavaja Lenard! Fenomenalno krilo Reptorsa vodilo je svoj tim do četvrte pobede nad Milvokijem 100:94 i plasmanu u veliko finale NBA lige sa Golden Stejtom. Bio je to meč u kom je Lenard izdominirao sa 27 poena i čak 17 skokova uz sedam asistencija, ali idemo redom…

Bio je to meč koji je u svojim rukama držao Milvoki. Baksi su skoro sve vreme vodili do poslednje četvrtine. Dovoljno je reći da su gosti pred kraj treće četvrtine vodili sa ‘plus 15’ – 76:61. Tada je krenuo šou Lenarda i drugara.

Krilo Toronta je iniciralo seriju 10:0, Lenard ubacio osam poena, a nedugo zatim serijom 7:2 Reptorsi su stigli do izjednačenja. Toronto je ubrzo poveo 83:78, a tačku na Bakse stavio je Lenard ‘posterom’ za Adetokumpa za velikih 87:79. Povratka za najbolji tim lige u ligaškom delu sezone nije bilo.

Toronto je tako napravio čudo koje se retko viđa, a to je da od 0:2 u seriji stigne do 4:2 i velikog finala sa Golden Stejtom.

Kod Reptorsa je najefikasniji bio upravo pomenuti Lenard sa 27 poena i 17 skokova, pratio ga je Kamerunac Siakam sa 18 koševa, dok je Lauri ubacio 17 poena, ali je čak osam puta asistirao saigračima. Kod poraženih Baksa je Adetokumpo ubacio 21 poena uz 11 skokova. Lopez je dodao 18 poena uz devet skokova, dok je Midlton podbacio sa 14 ubačenih koševa.

Finalna serija NBA lige izmeu Totonta i Golden Stejta startuje 31. maja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter