1
AdmiralBet ABA Liga

SKUPŠTINA ABA: Smenjeni direktori lige, Bokan napustio sednicu, poznata sudbina grčkih timova! (FOTO)

Objavljeno: 24.05.19 u 19:21

Burna sednica Skupštine ABA lige je završena nakon šestočasovnog zasedanja o gorućim temama poznato je i da li će grčki velikani igrati regionalno takmičenje.

Za sada je dogovoreno da se u duhu sprečavanja incidenata iz ovogodišnje finalne serije disciplinski pravilnici pooštre, a u slučaju potrebe da kazne budu dosta rigoroznije. Predsednik lige Igor Dodik je medijima saopštio da nije izglasano produženje mandata Krešimiru Novoselu i Žarku Čabarkapi kao i da će naslednike predložiti ‘agencija’, ali nije navedeno o kojoj se agenciji radi, prenosi Žurnal informacije sa lica mesta.

Ranije smo pisali da je zajednica lige odlučila da finansijski kazni predsednika Budućnosti Dragana Bokana i Nebojšu Čovića. U međuvremenu Dragan Bokan je tražio poništavanje finalne serije ABA lige, a njegov predlog je odbijen, nakon čega je Bokan napustio Skupštinu.

Razrešeno je i pitanje hoće li se ABA liga priširiti, a taj predlog je takođe odbijen.

Olimpija će igrati ABA 2 ligu sledeće sezone odnosno, u ligi neće biti mesta za Olimpijakos i Panatinaikos. Predsednik Dodik je u izlaganju na skupštini rekao da akti lige ne dozvoljavaju učešće grčkih prvoligaša, ali da takođe nisu poslali potpunu dokumentaciju, ali da je dogovoreno da njihovi predstavnici dođu na naredni sastanak kada će se raspravljati o tome.

FOTO: STARSPORT

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter