0
Košarka

NBA: Neverovatni Kavaj Lenard doneo ‘brejk’ Torontu i ‘meč loptu’ za finale! (VIDEO)

Objavljeno: 24.05.19 u 09:05

Košarkaši Toronta poveli su protiv Milvokija sa 3:2 u finalnoj seriji istočne konferencije NBA lige pobedom od 105:99 u petom meču.

Posle četiri pobeda domaćina u prva četiri meča, Toronto je stigao do ‘brejka’ na strani u petom susretu i tako potpuno preokrene seriju u svoju korist od 0:2, do 3:2.

Najzaslužniji je ponovo bio Kavaj Lenard koji je postigao 35 poena (11/25 iz igre, 5/8 trojke) uz devet asistencija i sedam skokova za 40 minuta na parketu.

Toronto je u prvom poluvremenu gubio sa 14 poena razlike, ali je serijom 14:2 uspeo to da nadoknadi do kraja prvog poluvremena. Milvoki je ponovo poveo sa 12 poena razlike u trećoj deonici (63:51), ali su na krilima Lenarda, Reptorsi i to dostigli.

Lenard je u poslednjoj deonici ubacio 15 od 35 svojih poena, ali su tačku na meč u neizvesnoj završnici stavili Mark Gasol i Paskas Sijakam zakucavanjem nakon izgubljene lopte Brogdona.

Osim izvanrednog Lenarda, Toronto su predvodili Fred Vanvlit sa 21 poenom i sedam trojki iz devet pokušaja, Kajl Lauri sa 17 poena uz sedam skokova i šest asistencija, dok je Paskal Sijakam ostvario dabl-dabl sa 14 poena i 13 skokova.

Najefikasniji u timu Milvokija bio je Janis Adetokumbo sa 24 poena uz po šest skokova i asistencija, dok ga je najbolje pratio Erik Bledson sa 20 poena.

Četvrti meč igra se u noći između subote i nedelje, a domaćin će biti Toronto. U velikom finalu pobednika čekaju aktuelni šampioni Golden Stejt Voriorsi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter