0
Košarka

FOTO: FIBA/fiba.basketball

AUSTRALIJA IZBACILA SPISAK: Tu je NBA zvezda, ali nekadašnji centar Partizana (FOTO)

Objavljeno: 23.05.19 u 14:19

Košarkaška reprezentacija Australije izbacila je spisak od 17 igrača na koje računa za Miundobasket u Kini.

Selektor ‘kengura’ Andrej Lemanis saopštio je širi spisak igrača na koje računa za Mundobasket u Kini koji se igra u septembru. Na njemu je NBA zvezda Ben Simons, ali i sada već bivši centar Partizana, a novi igrač Žalgirisa Džok Lendejl. Takođe, tu je i nekadašnji košarkaš FMP-a Džona Bolden.

Na spisku Lemanisa su Ben Simons, veteran Endrju Bogut, Peti Mils, Aron Bejns, Metju Delavedova, Džo Ingls, Džoana Bolden, Den Adel, Tod Blenčfild, Mič Krik, Kameron Glidon, Kris Gudling, Nikolas Kej, Džok Lendjel, Mič Mekeron, Brok Motum i Nejtan Sobi.

Australijanci su već napravili plan priprema, pa je poznato da će 16. i 17. avgusta u Pertu odigrati dve pripremne utakmice sa Kanadom, a 22. i 24. avgusta odmeriće snage sa selekcijom SAD u Melburnu.

Lemanis će nakon toga skratiti spisak na 12 imena koja će nastupati na Svetskom prvenstvu, od 31. avgusta do 15. septembra u Kini.

Australija će igrati u grupi H sa Litvanijom, Kanadom i Senegalom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter