0
Košarka

UVERTIRA ZA PLEJ-OF: Tomić poziva na oprez pred meč protiv FMP-a

Objavljeno: 21.05.19 u 19:10

Košarkaši Crvene zvezde mts gostuju u sredu od 20 časova ekipi FMP-a u derbi meču cele grupe A i ujedno derbi utakmici 8. kola Superlige.

Crveno-beli do ovog meča imaju maksimalan skor 7-0, dok je ekipa FMP-a prati sa skorom 6-1 (jedini poraz zabeležila upravo u derbiju 2. kola protiv Crvene zvezde mts u dvorani „Aleksandar Nikolić“).

Trener Crvene zvezde mts Milan Tomić imaće na raspolaganju sve igrače za ovu utakmicu koja je na programu u sredu od 20 časova u dvorani „FMP Arena“:

– Prvi meč protiv FMP-a koji smo dobili u jednoj dobroj utakmici pokazao je sve ono što smo najavljivali pred taj meč, a posebno sada, i nakon odigranih 7 kola u grupi. FMP je izuzetno spremna, talentovana ekpa koja puno trči i ratnički nastrojena ekipa koja ima svoj kvalitet. Moramo da odigramo izuzetno dobru utakmicu, i da odgovorimo na njihovu agresivnu igru koja je njihov zaštitni znak. Zato ponavljam po ko zna koji put, pristup mora da bude pravi, nesme da bude padova, a ova utakmica će biti dobra uvertira za plej of koji je sve bliži. Pozivam i naše navijače da dođu na meč jer će sigurno videti dobru utakmicu – rekao je trener cvreno-belih.

Sa druge strane Ognjen Dobrić bio je učesnik brojnih mečeva sa FMP-om u kome je ponikao, i zna odlično i većinu igrača protiv kojih će igrati u sredu:

– Očekuje nas veliki izazov, odličan tim, koji je sav svoj talenat potvrdio i tokom mečeva Superlige. Moramo da odigramo tu utakmicu maksimalno ozbiljno, da odgovorimo na fizičku igru koju FMP gaji već dugo godina unazad, i da se pridržavamo dogovora. Ova utakmica dolazi možda i u pravom trenutku za nas jer se bliži plej of i upravo ovakvi mečevi sa ekipama koje imaju iskustva igranja i jačih utakmica iz regionalne lige nas očekuju u doigravanju. U dobrom su raspoloženju u prethodnom kolu su pobedili Borac u Čačku što nije nimalo lako, ali naš cilj se zna – rekao je Ogjen Dobrić prvotimac Crvene zvezde mts.

U prvom meču u okviru 2. kola Crvena zvezda mts je pobedila rezultatom 82:65 u meču u kome su najefikasniji bili Dušan Ristić sa 16 i Patrik Fin Dilejni sa 18 poena kod ekipe FMP-a.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter