0
Košarka

FOTO: nba.com

NBA, PLEJ-OF: Najozbiljniji otpor Portlanda, ali uzalud – Voriorsi u finalu! (VIDEO)

Objavljeno: 21.05.19 u 09:14

Golden Stejt je po četvrti put u nizu bio bolji od Portland Trejlblejzersa.

Ovoga puta Voriorsi su slavili tek nakon produžetka, rezultatom 119:117.

Kao i u trećoj utakmici finalne serije Zapadne konferencije, Portland je opet ispustio plus od čak 17 poena razlike.

Majers Lenard je utakmicu otvorio sa vezanih četiri poena, a koševi su se ređali i na drugoj strani. Do prve ‘osetnije’ prednost Golden Stejt je stigao posle kucanja Bela za 23:18. Kroz dva minuta Portland je preokrenuo posle polaganja Si Džej Mekaluma, ali i ispustio prednost do kraja prve deonice u kojoj je viđen čak 71 poen.

Potpuni egal igrao se u prvoj polovini druge deonice, sve do trojke Mekaluma kojom su Trejlblejzersi otišli na pet razlike ravno četiri minuta do poluvremena. Došli su sa dve trojke Lenarda i na korak od dvocifrenog plusa, ali je aktuelni šampion na kratko uspeo da odbije nalet rivala.

Lenard je zatim ubacio i 22. poen u poluvremenu, da bi potom nakon greške u koracima Stefa Karija, Lilard postigao trojku za prvi dvocifreni plus na meču. Bilo je 66:55 za Portland na 1:38 do kraja druge četvrtine. Do kraja poluvremena Voriorsi su zaostatak uspeli da smanje do prihvatljivih četiri razlike.

Na početku trećeg perioda je Golden Stejt imao par dobrih prilika čak i da preokrene, ali je Portland odbio nalet protivnika i ubrzo opet otišao na plus 11 posle trojke Mekaluma. Skoro tri minuta u drugoj polovini treće četvrtine Golden Stejt nije mogao do koša, što je na pravi način iskoristio Portland i napravio seriju od deset vezanih poena za maksimalnih 95:78, plus 17.

Činilo se da Trejlblejzersi imaju sve u svojim rukama, ali su Voriorsi ponovo do kraja perioda uspeli da smanje i zaprete.

Topila se prednost Portlanda tokom prve polovine četvrtog kvartala, da bi na ravno tri i po minuta do kraja regularnog toka Drejmond Grin doneo preokret Voriorsima. U nastavku se igrao egal, a poslednji koš u ovom toku utakmice postignut je na čak 1:48 do kraja četvrte četvrtine za 111:111. U tom periodu Portland je imao tri šuta za pobedu, dva je promašio Lilard, jedan Mekalum, a Golden Stejt dva – oba nije iskoristio Kari.

Utakmica je otišla u produžetak u kom je viđeno svega 14 poena. Na 1:41 do kraja utakmice je preko Mekaluma Portland poveo sa 115:114, ali je u ostatku dodatok period ubacio samo dva poena. Golden Stejt je u finišu bio bolji i zasluženo slavio.

Najbolji je u pobedničkom timu bio Stef Kari sa tripl-dabl učinkom od 37 poena, 13 skokova i 11 asistencija. Tripl-dabl imao je ponovo i Drejmond Grin, 18 poena, 14 skokova i 11 asistencija, dok je Majers Lenard na drugoj strani odigrao sjajan meč uz 30 poena i 12 skokova. Dabl-dabl je u Portlandu imao i Demijan Lilard koji je upisao 28 poena i 12 asistencija, dok je dva poena manje ubacio Mekalum.

(Izvor: YouTube/Ximo Pierto)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter