0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

FLEŠ IZ GRČKE: Da li ćemo danas biti bliži tome da Olimpijakos zaigra u ABA ligi?

Objavljeno: 20.05.19 u 16:53

Košarkaško prvenstvo u Grčkoj odavno je postalo cirkus, a danas bi moglo da dobije novi šamar i to ozbiljan.

Na Egeju je baš veselo. Počeo je plej-of, ali je veliko pitanje kako će se završiti. Na početku sezone svi su u finalu videli Olimpijakos i Panatinaikos, ali će se oni ipak sresti već u četvrtfinalu. A, za sve je kriv sukob dva najveća atinska kluba, koji će se po svemu sudeći i danas nastaviti.

Večeras od 18 časova Olimpijakos je trebalo da gostuje u OAKA areni, ali su crveno-beli obavestili KS Grčke da se neće pojaviti. To će značiti automatski plasman ‘zelenih’ u polufinale, dok će Olimpijakos biti izbačen u drugu ligu.

Podsetimo, sukob je nastao ove godine kada je Olimpijakos tražio da mu u polufinalu kupa protiv Panatinaikosa sude strane sudije. Košarkaški savez Grčke je to odbio, a igrači tima iz Pireja nisu izašli na parket.

Olimpijakos je već razgovarao sa čelnicima ABA lige da se priključi tom takmičenju i aplikacija je u razmatranju. U slučaju da ABA liga odbije crveno-bele, neće im preostati ništa drugo no da zovu VTB ligu ili igraju u drugoj ligi Grčke.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter