Ljubitelje košarke u Srbiji danas je dočekala jedna šokantna vest. Đordi Bertomeu rekao je da ABA liga neće dobiti drugo mesto u Evroligi.

Presdednik Evrolige je jutros rekao da ABA liga neće dobiti još jedno mesto u Evroligi, a to je raspršilo snove navijača Budućnosti i Partizana koji su se nadali dodatnom mestu.


– Iskreno, mslim da ABA liga neće dobiti još jedno mesto, rekao je Bertomeu, a više o tome pročitajte u zasebnom tekstu na našem portalu.

Ipak predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović eksluzivno za HotSport prokomentarisao je izjavu prvog čoveka Evrolige

– Koliko sam razumeo izjavu Bartomeua, rekao je da neće dati drugo mesto ABA ligi, a ne specijalnu pozivnicu. Što ne mora da znači da ćemo mi dobiti vajld kard, svakako kao i za sve ćemo se boriti da dokažemo da Košarkaški klub Partizan zaslužuje specijalni poziv za Evroligu, rekao je Ostoja Mijailović za HotSport.

Iako se Partizan nada da će na osnovu tradicije uspeti da se kroz specijalnu pozivnicu izbori za mesto u Evroligi sve je izvesnije da će region u najelitnijem košarkaškom takmičenju naredne sezone predstavljati samo Crvena zvezda, ipak, izjava Mijailovića ostavlja prostor za nadu crno-belima pre donošenja konačne odluke. 

Na tragu informacije, Petar Lazić.

FOTO: STARSPORT