0
Košarka

FOTO: nba.com

NBA: Toronto potpuno razbijen, Milvoki već ima ozbiljnu prednost (VIDEO)

Objavljeno: 18.05.19 u 09:05

Košarkaši Milvokija poveli su sa 2:0 u seriji protiv Toronta, pošto su odbranili domaći teren i u drugoj utakmici trijumfom od 125:103.

– Naterali smo Kavaja Lenarda da ‘oseti’ našu odbranu – rekao je posle prve utakmice Janis Adetokumbo, a isti recept Baksi su primenili i u drugom susretu u Milvokiju, s tim da su ovog puta dodali razoran šut kojim su pregazili Toronto u prvom poluvremenu.

Pogađali su gotovo svi spoljni igrači, Midlton, Brogdon, visoki Lopez i Mirotić, a posebno se istakao Ersan Ilijasova koji je blistao na obe strane terena – krao lopte, pogađao u kontri, šutirao trojke – za čistu desetku.

Sve to je uz prilično fluidnu igru, Milvokiju donelo 20+ poena prednosti, a dvorana ‘Džuresik park’ je bila u potpunom transu kada je na semaforu stajalo 57:36 na tri minuta do kraja prvog poluvremena.

Na veliki odmor su Baksi otišli sa još većom razlikom, plus 25, jer je na semaforu pisalo 64:39. Od tolikog zaostatka Reptorsi nisu uspeli da se oporave u nastavku i sada ‘jeleni’ imaju osetnu prednost u finalnoj seriji istočne konferencije.

Milvoki je predvodio fantastični Janis Adetokumbo sa 30 poena i 17 skokova, a možda ‘iks faktor’ još u drugon deonici kada se meč lomio bio je Ilijasova, strelac 17 poena na ovom meču.

Ponovo niko nije mogao da prati Kavaja Lenarda u timu Toronta, koji je ubacio 31 poen, a Kajl Lauri se ponovo ‘zaustavio’ na svega 15.

Serija se seli u Toronto, ali će Reptorsima sada biti mnogo teže, jer su u zaostatku od 0:2. Treći meč zakazan je za noć između nedelje i ponedeljka uz početak u jedan sat posle ponoći.

NBA plej-of, finala konferencija

Istok:

Milvoki Baksi – Toronto Reptorsi 125:103 (2:0)

Zapad:

Golden Stejt Voriorsi – Hjuston Roketsi (2:0)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter