0
Evroliga

FOTO: EUROLEAGUE

NOVA POBEDA: Megini juniori bolji i od Bajerna u Vitoriji

Objavljeno: 17.05.19 u 13:37

Juniori Mega Bemaxa su zabeležili i drugu pobedu na Finalnom turniru juniorske Evrolige pošto su posle fantastičnog drugog poluvremena savladali Bajern Minhen sa 87:74 (20:26, 20:24, 27:11, 20:13).

Izabranici trenera Branka Milisavljevića su do nove pobede na „Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament“ došli posle sjajne igre u drugom poluvremenu gde su u potpunosti zaustavili igru Bajerna i od dvocifrenog zaostatka na kraju došli do sigurne pobede.

Najefikasniji u redovima Mega Bemaxa su bili Marko Andrić i Aleksa Marković sa 14 poena dok je Marko Brekić imao 13 poena. U ekipi Bajerna se istakao Matej Rudan sa 27 poena.

Ukoliko u subotu od 11 časova pobede Žalgiris, juniori Mege će se po 2. put u istoriji, posle F8 u Istanbulu 2017 godine, plasirati u finale juniorske Evrolige, ali i u slučaju povoljnih rezultata na drugim mečevima, Mega može i bez pobede u sutrašnjem meču do finala.

Na početku utakmice je Bajern vezao tri trojke i poveo sa 4:13, da bi potom Mega uspela ekspesno da se vrati u igru sa dve trojke Brekića kojima je prišla na poen zaostatka. Ipak, Bajern je bio sigurniji u finišu četvrtine pa je rezultat posle 10 minuta igre bio 20:26. Mega uspeva sredinom četvrtine da priđe na samo poen zaostatka Bajernu, ali usledilo je nekoliko grešaka koje je Bajern kaznio novim trojkama, ponovo se odvojio pa se na poluvreme otišlo sa 40:50.

Mega otvara drugo poluvreme serijom 9:0, ali u narednih nekoliko minuta su promašili nekoliko šuteva za vođstvo. Ipak, u samom finišu Musić sa nekoliko sjajnih odbrana i potom poena dovodi Megu u vođstvo da bi Andrić sa dva vezana koša postavio rezultat posle treće četvrtine, 67:61. Mega je nastavila sa sjajnom odbranom u poslednjoj četvrtini, da bi u napadu na krilima Bumbića i Markovića došli do sigurne prednosti i na kraju pobede od 13 poena razlike.

Mega Bemax: Musić 9, Paunović 4, Milojević, Kljajević 5, Agoč, Bumbić 11 (6 asistencija), Langović 8, Andrić 14, Marković 14 (8 skokova), Brekić 13, Kovačević, Mušikić 9 (8 skokova).

Bajern Minhen: Grent 10, Braci 2, Rudan 27, Jalou, Veber 2, Valc 4, Džordž 17, Škobalj 5, Zdraevevski 7, Patekas.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter