1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

F4 EVROLIGE: Micić i Larkin razbili Fener, Anadolu Efes je u finalu! (VIDEO)

Objavljeno: 17.05.19 u 19:52

Prvi finalista Evrolige za sezonu 2018/2019 je Anadolu Efes koji je u prvom polufinalu savladao Fenerbahče rezultatom 92:73.

Reklo bi se da je meč između turskih timova privlačio više pažnje srpskim ljubiteljima košarke, zbog učešća Vase Micića sa jedne, odnosno, Željka Obradovića, Marka Gudurića, Nikole Kalinića, pa i Jana Veselog sa druge strane.

I počelo je veoma agresivno sa obe strane. Prštale su trojke, a tokom prvog poluvremena Efes je imao blagu prednost, zbog koje su se osećali mnogo komotnije na parketu dvorane ‘Fernando Buesa’ u Vitoriji. Na poluvremenu je bilo 45:40.

A onda je došla treća četvrtina u kojoj su Vasa Micić i posebno Šejn Larkin potpuno eksplodirali. Pogađali su iz svih pozicija, rešetali koš Fenera dok se Željko Obradović nervirao pored aut linije, a prednost konstantno rasla.

I odbrana je delovala sjajno u tim momentima, tim Ergina Atamana je u potpunosti kontrolisao meč i išli ka vrlo ubedljivoj pobedi.

Na kraju su do nje i došli, a na tri minuta pre kraja trojkom Šejna Larkina je Efes poveo sa 83:62 i bilo je svima, pa i Obradoviću, jasno da će Efes u finale.

Navijači u dvorani su mu vikali ‘MVP’, a kada je minut i po pre kraja napustio igru, čak i navijači Fenera su mu aplaudirali. Strašna partija od 30 poena, sedam skokova i sedam asistencija.

Međutim, moramo istaći, gotovo u stopu ga je pratio Vasilije Micić sa 25 poena i pet skokova, i njih dvojica su glavni krivci što je Fener doživeo neočekivani debakl, a Efes će u finale. Kao Lilard i MekKalum ili Kari i Tompson. Fantastičan tandem.

Od srpskih košarkaša, Kalinić je ubacio 12, Gudurić osam, a bivši košarkaš Partizana Jan Veseli bio je najefikasniji u poraženom taboru sa 14 poena.

Fenerbahče – Anadolu Efes 73:92

prvo polufinale F4 Evrolige
Dvorana ‘Fernando Buesa’ u Vitoriji
Sudije: La Monika, Latišefs, Difalah

FENERBAHČE: Grin 13, Meli 9, Heršek, Mahmutoglu 5, Kalinić 12, Biberović, Slukas 8, Gudurić 8, Veseli 14, Guler, Dikson 4, Duverioglu

ANADOLU EFES: Larkin 30, Buboa 2, Balbaj, Motum 9, Sanli, Moerman 7, Tunčer, Plajs, Micić 25, Anderson 10, Danston 9, Simon.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter