0
Evroliga

(180518) -- BELGRADE (SERBIA), May 18, 2018 (Xinhua) -- CSKA Moscow’s Nando De Colo (R) vies with Real Madrid’s Walter Tavares during Euroleague Final 4 semi final basketball match between CSKA Moscow and Real Madrid in Belgrade, Serbia on May 18, 2018. Real Madrid won 92-83 (Xinhua/Predrag Milosavljevic)

EVROLIGA, FAJNAL FOR: ‘Kraljevski klub’ predaje beogradsku ‘krunu’, CSKA u borbi za trofej šampiona Evrope! (VIDEO)

Objavljeno: 17.05.19 u 23:15

Košarkaši moskovskog CSKA savladali su Real Madrid 95:90 i tako obezbedili plasman u finale završnog turnira Evrolige gde ih čeka Anadolu Efes, koji je danas savladao Fenerbahče.

Real je susret otvorio pogocima Valtera Tavaresa (4:1), ali je CSKA sa linije za slobodna bacanja Nanda de Kola i trojkom Klajburna stigao do 6:6, no ubrzo su Madriđani stekli prvu osetniju prednost. Raspoložen je bio Rudi Fernandez, precizan je za tri poena bio i Kampaco, pa je na semaforu stajalo 13:7. 

Briljirao je Tavares u odbrani, zabeležio dve blokade, po jednu nad de Kolom i Otelom Hanterom, i sa razlogom dobio epitet junaka početka utakmice, što su posebno istakli i na zvaničnom Tviter nalogu Evrolige:

Raspucani su bili Madriđani, pa je na 2:05 pre kraja prve četvrtine Ljulj pogodio za dva i doneo svojoj ekipi prvu dvocifrenu prednost, 22:11. Velikog udela u sjajnoj seriji imao je i Entoni Rendolf, koji je sjajnim zakucavanjem uz faul digao publiku na noge:

U tim momentima odgovornost je preuzeo Serhio Rodrigez. Prvo je asistirao Higinsu, zatim pogodio trojku, pa još jedan šut za dva poena, za to vreme CSKA nije uspeo da loptu probaci kroz obruč, te je razlika na kraju prve četvrtine bila samo četiri poena – 22:18.

Početkom druge četvrtine Kerol je odveo Real na 24:18, ali je usledila nova serija „armejaca“ preko de Koloa, Hajnsa i Higinsa, za Real je poene postigao samo Trej Tompkins i ubrzo je na semaforu stajalo 26:26. 

Nastavio je Rodrigez da pogađa, još jednom trojkom i svojim 12. poenom doneo je vođstvo 29:28. Nakon faula pri šutu za tri poena Kerol je bio precizan sva tri puta, Hajns je doneo 31:31, a fantastičan je u tim momentima bio Fabijan Kozer, postigao je devet vezanih poena za Real pa su Španci, zahvaljujući njemu i Tompkinsu, stigli do 43:37, a na poluvremenu Madriđani su imali dva poena viška, 45:43, zahvaljujući pogotku Klajburna uz zvuk sirene za tri poena.

U drugom poluvremenu Real je napravio seriju 11-5, poveli su 56:48, a uprkos tehničkoj greški koja je dosuđena Rudiju nakon faula Kampaca trojka Entonija Rendlfa u 26. minutu vratila je dvocifrenu razliku, 61:50. U tim momentima „opustila“ se ruka Nanda de Kola, odličan je bio i Rodrigez, pa je odličnom završnicom treće i dobrim ulaskom u poslednju četvrtinu CSKA prišao Realu, a nakon jednog faula i bacanja peškira Pabla Lasa dosuđena je tehnička. Nisu uspeli da poravnaju tad, ali jesu preko Klajburna, koji je prvo pogodio trojku a u narednom napadu i slobodno bacanje za 80:80.

Sjajan meč između bivšeg i još uvek aktuelnog šampiona Evrope nastavljen je novom trojkom, ovog puta Džefrija Tejlora, uzvratili su iz reketa Hanter i Higins, a CSKA je do vođstva stigao nakon što je Nando de Kolo pogodio trojku – 87:85.

Na samom početku poslednjeg minuta Rendolf je nakon solo akcije pokušao jednom, potom pokušao da ispravi svoj promašaj iz odbojke, ali je lopta ostala van koša. Sa druge strane de Kolo je uzeo loptu, Kampaco ga faulirao u momentu kada su Madriđani bili nadomak dobre odbrane i lakih poena iz kontre, a Francuz bio precizan sa linije penala za 89:85.

Usledila su slobodna bacanja sa obe strane, pogodio je Fernandez za Real, Rodrigez za CSKA, a drama je dostigla vrhunac trojkom Serhija Ljulja za 91:90. Napravljen je faul nad Higinsom, on iskoristio oba bacanja, potom Ljulj ponovo preuzeo odgovornost i pokušao da izjednači, bio neprecizan, a konačan rezultat postavio je sjajni Higins ponovo sa penala – 95:90.

Posebno impresivna bila je poslednja četvrtina koju je CSKA dobio 31:17, pa su „armejci“ zasluženo prošli u finale.

Evroliga, Fajnal for

CSKA – Real Madrid 95:90
Anadolu Efes – Fenerbahče 92:73

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter