0
Košarka

FOTO: STARSPORT

KLS SUPERLIGA: Partizan 6/6 – Marinković odličan, dabl-dabl Veličkovića

Objavljeno: 16.05.19 u 19:22

Partizan je ostao jedini neporaženi tim u B grupi košarkaške Superlige.

Rezultatom 90:81 crno-beli su porazili Megu u 6. kolu.

Posle svega par akcija na startu utakmice Partizan je stigao do osetnijih plus sedam. Mega je povela sa 2:0 nakon čega je Partizan vezao devet poena usled ofanzivnih muka igrača Dejana Milojevića. Mega je tek u finišu prvog perioda uspela da smanji na minus od pola koša, ali su crno-beli odbili taj nalet domaćina i sačuvali prednost.

Na startu druge četvrtine malo je falilo gostujućem timu da dođe do prve dvocifrene prednosti na utakmici, ali je usledio odgovor Mege koja je smanjila na 37:31. Igrao se egal sve do kraja prvog poluvremena kada je Partizan nanizao osam poena. Poslednja tri u toj seriji delo su Ognjena Jaramaza. Istrčao je nekadašnji igrač Mege i šutirao sa velike udaljenosti, pa i pogodio za tri poena i doneo prvu dvocifrenu prednost Partizanu na utakmici. Rezultat na poluvremenu meča bio je 48:36.

FOTO: STARSPORT

Partizan je imao dvocifreno vođstvo kroz najveći deo treće četvrtine ali je trojkom Ašćerića Mega na odmor pred poslednjih deset minuta imala minus sedam. Umalo je i Stefan Fundić uz zvuk sirene sa skoro pola terena pogodio vrlo težak šut, u padu, ali je lopta izašla iz obruča. Sredinom trećeg perioda Partizan je imao i plus 16, ali je Mega topila vođstvo gostiju i potpuno se vratila u igru na kraju ove četvrtine.

Četvrtu deonicu Partizan je otvorio trojkom i tako vratio dvocifreni plus. Ubrzo je ponovo bilo maksimalnih plus 16, pa i maksimalnih 18 poena razlike. Nedugo zatim Andrea Trinkijeri tražio je tajm-aut, nakon čega je puno boljom igrom koju je inicirao Goga Bitadze, Mega smanjila na deset razlike sa osam vezanih poena.

Međutim, to je bio maksimum izabranika Dejana Milojevića koji u finišu nisu uspeli da ozbiljnije ugroze crno-bele.

U ekipi Partizana najbolji je bio Vanja Marinković koji je ubacio 17 poena, Ognjen Jaramaz je postigao 14, a jedan manje Markus Pejdž. Dabl-dabl upisao je Novica Veličković sa 12 poena i 11 skokova, a u Megi je najbolji bio Goga Bitadze sa 26 poena i 15 skokova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter