0
Košarka

FOTO: Nikola Milinković

ALILOVIĆ: Promenili smo pristup igri, ali je na kraju sreća odlučila

Objavljeno: 16.05.19 u 23:49

Utakmicom šestog kola Superlige Srbije između Dinamika i Tamiša završena je pobedom Dinamika 77:76.

Ekipa Tamiša je vodila većim delom utakmice, do samog kraja, kada je Dinamik uspeo da preokrene rezultat i okonča meč u svoju korist. Dejan Burić iz ekipe Tamiša je kratko prokomentarisao meč.

– Čestitam ekipi Dinamika na pobedi, imali smo  šansu da rešimo utakmicu u našu korist i vodili većim delom utakmice, ali nismo izdržali do kraja. Imali smo i šut za pobedu ali sreća nije bila na našoj strani.

Mirko Đerić, bek Dinamika koji je na parketu proveo svih 40 minuta uz 11 poena i indeks korisnosti 21, ovako je video večerašnji meč.

– Čestitam Tamišu na odigranoj utakmici. Iz rezultata se vidi da smo jako teško došli do pobede, veoma su dobro spremili meč i čak sam stekao utisak da su naše akcije znali bolje nego mi. Borili smo se do kraja i to je odlučilo pobednika.

Trener Tamiša Bojan Jovičić je izjavio:

– Vodili smo veći deo meča, ne bi bilo nezasluženo da smo i mi pobedili jer je na kraju jedan šut odlučio pobednika. Sreća je bila na strani Dinamika jer su oni na kraju utakmice više želeli pobedu, ušli u jači kontakt i promenili ritam utakmice. Danas nam je bila skraćena rotacija i teško nam je da ispratimo ovaj ritam u kom se utakmice igraju na svaka tri dana. Čestitam svim igračima Tamiša na borbenosti i želji kao i igračima Dinamika na zasluženoj pobedi, kojima želim svu sreću u nastavku takmičenja.

Šef struke Dinamika Miro Alilović je sumirao pobedu svoje ekipe.

– Slažem se sa kolegom da su obe ekipe podjednako zaslužile pobedu, utakmica je bila odlična. Tamiš je vodio od početka, mi smo prvo poluvreme odigrali bez dovoljno volje i čvrstine, a u nastavku smo promenili pristup igri. Na kraju je sreća odlučila pobednika. Nemamo puno vremena i mislima smo već u Užicu gde igramo utakmicu već u nedelju. 

Ekipa Dinamika je bila značajno oslabljena jer u rosteru nije bilo standardnih prvotimaca Vuka Vulikića, Đorđa Savkovića i Miloša Glišića iz zdravstvenih razloga.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter