0
Košarka

FOTO: STARSPORT

MUNDOBASKET: Španija bez prve zvezde u Kini!

Objavljeno: 14.05.19 u 17:05

Veliki udarac za Španiju pred Svetsko prvenstvo koje se u septembru igra u Kini, Serđo Skariolo ostao bez najboljeg.

Španija će oslabljena u Kinu! Pau Gasol povredio je stopalo, sledi mu operacija i duži oporavak. To znači da neće moći da pomogne ‘furiji’ na Mundobasketu.

– Njegov izostanak je veliki udarac za nas. On je uspešan igrač, legenda, naš vođa i mnogo više od toga. Biće ovo prvo velike takmičenje na kojem ćemo nastupati bez dvojice velikih – Gasola i Huana Karlosa Navara – rekao je selektor Španije, Serđo Skariolo.

Iskusni stručnjak stao je na stranu centra koji kako sam kaže nije izgledao dobro kada je on posetio San Antonio.

– Video sam ga nedavno u San Antoniju, nije bio zdrav, već umoran, i svi mi koji ga poštujemo i volimo znamo da je doneo pravu odluku. Možemo samo da mu poželimo brz i uspešan oporavak. On nije želeo samo da se takmiči, želeo je da bude najbolji. A to nije moguće.

FOTO: STARSPORT

Serđo Skariolo je na kraju rekao da se nada da će ostali reprezentativci uspeti da izbore plasman na OIimpijske igre u Japanu i tako omoguće Pau Gasolu da se na najvećoj pozornici oprosti od reprezentacije.

Španija će na Svetskom kupu u Kini igrati u grupi C zajedno sa Iranom, Portorikom i Tunisom, koja se potom ukršta sa grupom D u kojoj je i Srbija. Svetsko prvenstvo u Kini igra se od 31. avgusta do 15. septembra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter