Nikola Jokić danas je glavna tema srpskih medija. Njegova izjava da će odluku o igranju za Srbiju doneti zajedno sa porodicom u ako se bude dobro osećao podigla je prašinu.

Nekadašnji predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dagan Kapićić je u izjavi za Srpski telegraf poručio da Jokić mora da odluči i izjasni se hoće li ili neće nastupati za Srbiju.


Sada je potreban Srbiji, koja sa njim može do zlata u Kini. Da li će igrati, samo on zna, ali ako Jokić ili bilo ko direktno kaže da ne želi, jasno je da je sa Srbijom završio zauvek. Da sam na mestu selektora, ja ga ne bih nikada više pozvao. Sačekajmo da vidimo šta će biti, teško je nekoga precrtati, ali mogu da razumem ako Đorđević bude ljut, jasan je Kapičić.

Jokić još nije odbio da igra za Srbiju, već je samo poručio da će pre odluke razgovarati sa porodicom, trenerima, menadžerom i videti da li posle naporne klupske sezone treba da igra za reprezentaciju.

Umerenije Nikolinu dilemu komentariše Goran Grbović.

– Sa Nikolom i bez njega je skroz druga koncepcija igre. On ništa ne mora, ali ako je neko patriota i dobar momak, što Jokić jeste, onda je za očekivati da će se odazvati. Poštujem odluku kada je odbio poziv jer je potpisivao astronomski ugovor i to što ga je Denver očigledno uslovio. Sad isto tako verujem da će on poštovati sve što će mu prezentovati selektor Đorđević i da će ga ubediti da bude u dresu Orlova u Kini. U suprotnom, treba razmotriti sve opcije, ali nemojmo još o tome, poručio je Grbović