0
Evroliga

ŽELJKO OBRADOVIĆ PRED EVROLIGAŠKO ‘F4 PUNOLETSTVO’: Šta god bude, nadmetaćemo se

Objavljeno: 13.05.19 u 21:27

Nekako je simbolično da će Željko Obradović na svoj 18. završni turnir Evrolige u karijeri morati da pokaže dodatni kvalitet u odnosu na mnoge prethodne, s obzirom na to da je stanje u ekipi Fenerbahčea katastrofalno, kada su povrede u pitajnu.

Legendarni Žoc je za zvanični sajt Evrolige rekao da je mnogo toga drugačije:

– Treninzi su drugačiji kad imate 14 ili 15 igrača koji mogu da rade jako. Sada je pitanje ko će moži da pomogne ekipi na Fajnal foru, a ja trenutno ne znam. Šta god da se desi, igraćemo i nadmetaćemo se. 

Obradovićev Fener je ove sezone pokazao najviše i sa 25 pobeda i pet poraza bio prvi nakon ligaškog dela, ali to neće bitnije uticati na ekipu:

– Naše samopouzdanje je isto kao i ranije. Znamo da smo bili dobri tokom sezone za nama, i u plej-ofu protiv Žalgirisa, srećni smo. Ali, razumemo da je završni turnir uvek specifičan, sve zavisi od stanja u kom dođete na turnir.

Ovo će Feneru biti petostruki uzastopni nastup na završnom turniru, a Obradović je, nakon pitanja šta je tajna s obzirom na to da takav rezultat nije postigao ni sa Panatinaikosom, ali ni Real Madrid nije uspeo, rekao sledeće:

FOTO: STARSPORT

– Zahvalio bih igračima zbog napornog rada u poslednjih pet godina. Ponosni smo zbog toga. Znači da smo radili jako kako bismo dostigli taj nivo, što je veoma teško. Razumemo kako je teško i zato kažem „hvala“ mojim igračima jer su nas doveli do tog nivoa. Cilj je da uvek budemo u igri, Fener je pokazao da uvek želimo u vrh i srećni smo jer smo tu gde smo.

Dodao je potom da je iskustvo veoma važno:

– Imati igrače koji znaju šta je Fajnal for je važno jer je ovo specifičan događaj. Ali, ovaj turnir je u stvari uvek o dve stvari – motivaciji i razumevanju stanja u kom dolazite na njega. Trenutno imamo problema u timu. Rekao sam posle Žaligirisa da bih voleo da imam ceo tim na okupu bar nedelju dana kako bismo se spremili, ali nismo u toj poziciji. Ko god izađe na parket, mora da da sve od sebe.

O povredama…

– Ne znam. Četvorica igrača su van tima. Lovernj ne igra sigurno, Datome nije u ekipi, kao ni Kalinić ni Veseli. Niko nije igrao u domaćoj ligi i ne bi igrali ni Fajnal for, da je on sutra. Situacija nije dobra, ali ostatak tima može da igra i zadovoljan sam. Šta god se dogodi, igramo da se nademećemo. Svi treneri vole da imaju pun roster, sve zdrave i pozitivne igrače. Trening je drugačiji sa 14 ili 15 zdravih igrača koji igraju maksimalno. Tako da da, imam problema! Ali znam da će ostatak tima reagovati pozitivno i učiniti sve što mogu, zaključio je Obradović.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter