1
Košarka

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA: Sloboda rival samo u trećoj četvrtini, Partizan stigao do pete pobede

Objavljeno: 12.05.19 u 20:49

Crno-beli sa desetoricom u rotaciji slavili u Užicu.

Partizan je rezultatom 84:62 porazio ekipu Slobode za petu pobedu u Superligi.

Veoma dobro je otvorio utakmicu Partizan, pogotovo kada se o odbrani radi. Brzo su crno-beli stugli do dvocifrene prednosti zahvaljujući seriji od deset poena u nizu, kada je rezultat bio 14:4. Ubrzo su gosti imali i maksimalnih 11 poena razlike, nakon čega je Sloboda uspela da smanji minus. Domaćin je ponovo gubio sa 11 poena razlike, ali je finiš prve četvrtine pripao Slobodi koja je uspela da naniže šest poena.

Poenima Užičana otvorena je i druga četvrtina, posle čega je domaćin imao minus od samo tri poena. Igralo se koš za koš sve do par minuta pred veliku pauzu. Uoči poluvremena puno bolje zaigrali su izabranici Anree Trinkijerija i vezali sedam poena u finišu drugog kvartala za 38:27 na poluvremenu.

Gosti su na otvaranju drugog poluvremena došli do maksimalnih plus 13 što je razbudilo domaće igrače. Usledio je period sjajne košarke Užičana koji su do sredine deonice potpuno ‘istopili’ vođstvo Partizana, serijom 13:2 Sloboda je došla na miuns od svega pola koša. Uspeo je da se odupre Partizan u finišu trećeg perioda i ne dozvoli domaćinu da preokrene, a potom i ekspresno ponovo dođe do dvocifrenog plusa.

Nakon dobrog impulsa sredinom treće četvrtine Slobode kojem se Partizan odupreo, crno-belima je u potpunosti pripao poslednji kvartal. Iz napada u napad rasla je prednost košarkaša crno-belih, sve do maksimalnih 26 razlike u finišu.

Najbolji učinak u pobedničkom timu imao je Aleksej Nikolić sa 15 poena, dok su dvocifreni fili Vasilije Pušica sa 12, Marko Pecarski sa 11 i Đorđe Gagić sa deset poena. Na drugoj strani Marić je ubacio 14 poena.

SLOBODA – PARTIZAN 62:84 (20:15, 18:12, 16:18, 17:30)

Dvorana: Veliki park.

Sudije: Vojinović, Glišić, Milojević.

Sloboda: Đorđević 2, Tadić 6, Ćubić 9, Marić 14, Simić 8, Nikolić 5, Otašević 4, Paunović 4, Trajković 6, Krstić 4, Alajbegović, Poznanović.

Partizan: Jaramaz 9, Pecarski 11, Zagorac 4, Nikolić 15, N. Janković 8, Veliković, Gagić 10, Marinković 5, S. Janković 7, Trifunović 3, Pušica 12, Renfro.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

  1. STO NE PISETE DA JE KRCATA HALA DOSLA DA POZDRAVI NASU VOLJENU INSTITUCIJU! POTVRDILO SE ONO STO SMO SVI VEC ZNALI ZAPADNA SRBIJA ZA PARTIZAN NAVIJA! BRAVO!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter