0
Košarka

FOTO: Printscreen

NBA: Golden Stejt je prvi finalista ‘Zapada’ (VIDEO)

Objavljeno: 11.05.19 u 09:10

U finalu pre finala ‘Zapada’ Golden Stejt je kao gost pobedio Hjuston 118:113 i sa 4-2 u seriji se plasirao u finale gde čeka boljeg iz dvoboja Denvera i Portlanda.

Drugačije se nije ni očekivalo, šesta utakmica polufinala ‘Zapada’ donela nam je veliku neizvesnost. Bio je to ‘revolveraški’ obračun Hardena i Karija u kom je pobedu odneo Tompson, koji je svojim poenima ‘ratnike’ doveo do cilja.

Dva tima su se sve vreme menjala u vođstvu koje je najviše išlo do šest poena razlike sa obe strane. Presudni momenti utakmice dogodili su se sredinom četvrte četvrtine kada je Hjuston vodio 95:92, a Golden Stejt napravio seriju 10:2. Kreator serije bio je Kari. Harden je uspeo da vrati Hjuston na ‘minus’ dva, ali su ga u poslednjih minut i po zacementirali Kari i Tompson trojkama za 110:104. To je bio prelomni trenutak utakmice za konačnih 118:113 i plasman tima iz San Franciska u finale konferencije.

Najefikasniji kod pobednika bio je Kari sa 33 poena, ali ‘X’ faktor bio je Tompson koji je ubacio 27 poena, od čega čak sedam trojki. Igudala je dodao 17 poena, a Luni 14 koševa. Durenta nije bilo u timu. Kod Roketsa je Harden ubacio 35 poena uz osam skokova i šest ubačenih trojki. ‘Bradu’ je pratio Pol sa 27 poena i 11 skokova, dok je Taker dodao 15 koševa.

Golden Stejt će u finalu ‘Zapada’ igrati sa boljim iz dvoboja Denvera i Portlanda. Trenutan rezultat je 3-3, a odlučujuća utakmica igra se u nedelju rano ujutro po našem vremenu.

NBA PLEJ-OF:

Istok – polufinale:

Milvoki – Boston 4:1
Toronto – Filadelfija 3:3

Zapad – polufinale:

Golden Stejt – Hjuston 4:2
Denver – Portland 3:3

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter