Centar iz Bosne i Hercegovine nije po prvi put veličao vojnike koji su ubijali Srbe, ali mu je zato srpski as odgovorio na najbolji mogući način.

Jusuf Nurkić je tokom šeste utakmice plej-ofa između Portlanda i Denvera svoje saigrače bodrio sa klupe sa majicom vojnika koji su se borili protiv Srba i u Bosni imaju status ‘heroja’.


Na majici su ispisana imena Izeta Nanića, Safeta Hadžića, Mehdina Hodžića, Midhada Hujdura, Hajrudina Mešića, Safeta Zajka, Enver Šehović, Adila Bešića i Nesiba Malkića, i direktna je provokacija, pogotovo za Nikolu Jokića koji je bio na drugoj strani.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adis T. (@bluecicak) on

Nurkić je pre par meseci doživeo težak prelom noge i još dugo neće igrati košarku, ali je zadovoljan izdanjem svojih saigrača.

– Mislim da igramo veoma dobro kada smo saterani uz zid. U poslednjoj utakmici u trećoj četvrtini nismo odigrali dobro, tako da sam se potrudio da budem tu uz momke. Videli su mene, da ih podržavam i veoma sam uzbuđen. Sedma utakmica je u Denveru, pritisak je sada na njima – istakao je Nurkić u prvoj izjavi posle povrede.

Na pitanje o svom oporavku, rekao je:

– Osećam se dobro, zovu me zver s razlogom, je l’ tako?

Na sve to Nikola Jokić imao je najbolji mogući odgovor. Umesto da ga to poremeti ili uđe u bilo kakvu raspravu, on je Nurkiću poželeo brz oporavak i istakao da je veoma srećan što može da hoda bez ičije pomoći.

– Veoma sam srećan što se Jusuf oporavlja. Imao je tešku povredu, a iako smo rivali, on je moj bivši saigrač i mnogo mi je drago što može da hoda bez ičije pomoći – poručio je Jokić.

Bez obzira na sve oko (ne)igranja za reprezentaciju, Jokiću bi zbog ovoga trebalo skinuti kapu…

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.