0
Košarka

KLS: FMP Demolirao Dunav, Kočović odneo pobedu u Čačak!

Objavljeno: 08.05.19 u 20:23

U prvim mečevima trećeg kola KLS FMP je demolirao Dunav iz Novih Banovaca, dok je Zlatibor pružio dostojan otpor Borcu iz Čačka.

FMP – Dunav Novi Banovci 89:47

Poveo je je FMP sa 4:0 odmah na startu. Gosti iz Novih Banovaca do prvih poena došli su nakon dva i po minuta igre. Sredinom prve deonice FMP je imao prednost od pet poena 10:5. Tri minuta pre kraja prve deonice ‘Panteri’ su došli do prve dvocifrene prednosti 17:7. Tek u poslednjem minutu Dunav je došao do dvocifrenog učinka, dok su Panteri nastavili sa naletom i na kraju deonice vodili su 25:15.

FMP je nastavio sa sigurnom igrom i u drugom delu meča. prednost domaćeg tima rasla je konstantno i nakon 15 odigranih minuta poenima Stefana Momirova domaći sastav imao je 23 poena prednosti. Jedino što je Dunav uspeo do kraja poluvremena jeste da košem Nikole Šućova spusti na 20 poena zaostatka. Bilo je 47:27

Dunavu pauza nije prijala tek u petom minutu treće četvrtine Novobanovčani dolaze do prvog poena i to trojkom Nemanje Žigona. Gosti su u ovoj četvrtini postigli samo sedam poena, što su Panteri iskoristili da dodatno uvećaju prednost na 66:44.

Do kraja nije bilo iznenađenja. FMP je meč priveo sigurno kraju i meč završio ubedljivom pobedom, zadržavši goste ispod 50 postignutih poena u meču. Na kraju ‘Panteri’ rezultatom 89:47 dolaze do druge pobede u A grupi KLS – Superlige.

Stefan Pot postigao je 14 poena uz šut iz igre 7-10, isti učinak imao je i Aleksa Uskoković. Nemanja Žigon i Nikola Kovačević u Dunavu postigli su po osam poena.

Zlatibor – Borac 74:80

Od samog početka ušlo se u neizvestan meč. Ekipe su se smenjivale u vođstvu. Gosti su prvi put došli do +4 sredinom prve deonice. Ali je odmah u narednom napadu Bognan Riznić spustio na poen zaostatka. Brzo su domaći preokrenuli i trojkom Krste Bjelice otišli na plus šest poena. Na kraju prve deonice 22:18.

Zlatibor je u drugoj deonici vodio sa sedam poena, a sredinom četvrtine trojkom Radovana Đokovića rezultat je bio 29:29. Nikola Kočović i Radovan Đoković bili su raspoloženi i u potpunosti su preokrenuli rezultat u korist Borca koji je brzo došao do šest poena prednosti. Gosti su u poslednji minut ušli uz dvocifrenu prednost 35:45.

Uz dvocifrenu prednost gosti su otišli na poluvreme, ali su se veoma brzo poenima Radomira Mirojevića i Bogdana Riznića vratili u potpunosti u meč i spustili na samo jedan poen zaostatka. Na kraju treće deonice gosti odlaze uz prednost 57:61. Sigurno su gosti priveli meč kraju i nisu dali Zlatiboru da se u potpunosti vrati u meč. Zlatibor je nakon večerašnjeg meča na četvrtoj poziciji sa skorom 1/2, dok je borac poziciju iznad uz odnos pobeda i poraza 2/1.

Radomir Marojević postigao je u ekipi Zlatibora 19 poena. Bogdan Riznić upisao je 14. Nikola Kočović je u redovima Čačana postigao 24 poena, a Radovan Đoković ubacio je 14.

KLS grupa A 3. kolo

FMP – Dunav Novi Banovci 89:47

Zlatibor – Borac 74:80

Crvena zvezda – OKK Beograd

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter