0
FIBA Liga šampiona

VELIKI USPEH: Aleksandar Đorđević osvojio Ligu šampiona!

Objavljeno: 05.05.19 u 20:44

Srpski strateg sa Virtus Bolonjom došao do trofeja FIBA Lige šampiona.

Italijanski tim je u finalu bio bolji od Tenerifa i slavio sa 73:61 (20:8, 18:16, 20:20, 15:17).

Kada je Đorđević sredinom marta doneo odluku da preuzme Virtus činilo se da se radi o dobrom potezu srpskog stratega, za šta je stigla prva potvrda.

Odlično je ekipa iz Bolonje otvorila utakmicu i već u prvom kvartalu imala dvocifreni plus. Odličnu odbranu igrali su Italijani i sveli Tenerife na svega osam poena za prvi period. Do poluvremena je uspela Bolonja da sačuva prednost uprkos nešto boljoj igri španskog tima.

Nakon plus 14 na poluvremenu, težak posao čekao je Tenerife. Virtus je pametnom igrom uspeo da odoli pokušajima rivala i na kraju slavi.

U timu Bolonje najbiolji je bio Kevin Panter sa 26 poena, dok je Amat Mbaje bio dvocifren sa 16. Tim Abromaitis je imao 18 u timu Tenerifa, a Kolton Ajverson 11.

Ovo je treći trofej Aleksandra Đorđevića u trenerskoj karijeri nakon što je 2016. godine osvojio Kup Grčke, a 2018. nemački kup.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter