0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA: Partizan ‘preboleo’ Tamiš, razigrale se ‘Trinkijerijeve bebe’

Objavljeno: 05.05.19 u 22:06

Rezultatom 96:58 Partizan je porazio Dinamik.

Zapažen učinak imao je mladi tandem crno-belih, Marko Pecarski i Uroš Trifunović.

Posle uvodnog koša Dinamika, Partizan je vezao sedam poena i poveo sa 7:2. Ubrzo je bilo i plus šest za crno-bele, mada se ni ekipa sa Dorćola nije predala na početnom pritisku Partizana. Smanjio je Dinamik na tri poena razlike, ali je usledila nova serija Partizana od 9:2 kojom su crno-beli na kraju prve deonice došli do plus 12.

Furiozno su izabranici Andree Trinkijerija otvorili i drugi deo meča, pa je nakon samo par akcija bilo plus 17 za domaćina. Veći deo kvartala igrao se na granici 20 poena razlike, do sedam vezanih poena Partizana za 48:25. Već tada je bilo jasno da će ekipa sa Dorćola teško izbeći poraz u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’.

Nakon 21 poena razlike na poluvremenu, Dinamik je uspeo da veže četiri poena na startu treće četvrtine. Čini se da je to bio maksimum gostujuće ekipe. Trinkijeri je dao šansu igračima sa manjom minutažom, a pametno su svoje minute iskoristili mladi Marko Pecarski i Uroš Trifunović. Išli su crno-beli i do plus 30 u trećoj deonici, dok je Partizan maksimalnu prednost imao upravo pred kraj utakmice kada je došao do 94:56, a i konačnih 96:58 kada je takođe bilo plus 38.

Pored Nikole Jankovića koji je bio najbolji sa 16 poena, itekako zapaženi bili su Uroš Trifunović i Marko Pecarski. Trifunović je imao 14 poena za 13 minuta, a Pecarski deset uz sedam skokova. Po deset su ubacili Renfro i Marinković, a Gagić je postigao 12.

SUPERLIGA: Partizan – Dinamik 96:58 (28:16, 22:13, 20:12, 26:17)

Dvorana: Aleksandar Nikolić
Sudije: Belošević, Arsenijević, Sedlar

PARTIZAN: Veličković, Marinković, Zagoac, N. Janković, Renfro, Jaramaz, Gagić, Pecarski, Trifunović, Pušica, Nikolić

DINAMIK: Đerić, Ostojić, Rakićević, Šalić, Stepanović, Vasiljević, Beslać, Grbović, Glišić, Kutlešić, Veličković, Slijepčević

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter