0
Košarka

FOTO: PRINTSCREEN

NBA: Neverovatna utakmica u Portlandu – Jokić igrao 65 minuta, stigao do tripl-dabla i promašio ključno bacanje (VIDEO)

Objavljeno: 04.05.19 u 09:13

Treći duel polufinala Zapada pripao je Portlandu.

Obe ekipe su noćas prikazale sjajnu igre, a više snage i koncentracije u finišu imali su domaći igrači koji su na kraju slavili- 140:137 (2:1 u seriji).

Noćašnja utakmica bila je tek druga od 1953. godine na kojoj su odigrana četiri produžetka, a publika je bila u prilici da isprati prave majstorije na parketu ‘Moda centra’. Ovakav rasplet bio je veoma iscrpljujuć za igrače, a šestorica su provela više od 50 minuta na terenu, a među njima i Nikola Jokić, koji je igrao 65 što je najviše ikada na jednoj plej-of utakmici.

(VIDEO:YouTube/SNTV)

Kako je vreme odmicalo srpski centar je ostajao sa sve manje snage, što se videlo u produžecima, kada je promašio nekoliko ‘lakih’ šuteva, ali i slobodno bacanje koje je njegovu ekipu moglo da odvede u peti produžetak. Imao je Nikola prilikei u drugom i trečem produžetku da reši utakmicu šutevima sa distance, ali mu to nije pošlo za rukom. Tokom regularnog dela meča, Srbin je igrao fantastično, a utakmicu je okončao sa tripl-dablom od 33 poena, 18 skokova i 14 dodavanja, a sjajan je bio i Džamal Marej koji je ubacio poen više uz devet skokova. Za sat vremena na parketu Si Džej Mekolum je ostvario najveći učinak u redovima Portlanda sa 41 poenom, dok je Lilard nanizao 33, ali se mora naglasiti i učinak Huda koji je vezao sedam poena u poslednjoj deonici.

Utakmicu je prelomila trojka Rodnija Huda u završnici četvrtog produžetka, a šuteve za pobedu ranije su promašili Lilard i Marej, u drugom, odnosno trećem produžetku. Posle Jokićevog promašaja u poslednjim minutima utakmica gosti su pravili faul, a precizan sa linije za slobodna bacanja bio je Set Kari. Naredna utakmica ovih timova je za dva dana u istoj dvorani.

(VIDEO:YouTube/House of Highlights)

U drugom meču koji je odigran, Milvoki je rezultatom 123:116 stigao do pobede u Bostonu i 2:1 u seriji. Uspeli su Baksi da vrate ‘brejk’ i to pre svega zaslugom Janisa Adetokumba koji je postigao 32 poena uz 13 skokova. Na suprotnoj strani je Kajri Irving postigao 29, ali to nije bilo dovoljno da Seltiksi učine nešto više.

FOTO: PRINTSCREEN
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter