0
AdmiralBet ABA Liga

GORAN VESIĆ: Najveća rekonstrukcija ‘Pionira’ u istoriji, obezbeđeno dva miliona evra!

Objavljeno: 04.05.19 u 17:25

Kažu da košarku niste gledali dok ne odgledate meč u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’.

Mnogo je redova u sportskim sekcijama svetskih medija ispisano o dvorani ‘Pionir’, a oni koji ga vole u ovakvom izdanju mogu još malo da uživaju. Najavljeno je da će će dan nakon finalnog meča Superlige u košarci krenuti rekontrsukcija koja će dobrano da promeni izgled dvorane ‘Aleksandar Nikolić’.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da su juče otvorene ponude na tenderu za prvu fazu proširenja kapaciteta dvorane.

– Rekonstrukcija će biti rađena da bi dvorana ispunila međunarodne standarde za održavanje takmičenja najviđeg evropskog i svetskog ranga. Oćekuje se da SC Tašmajdan naredne nedelje zaključi ugovor sa izabranim ponuđače, rekao je Vesić.

On je takođe najavio da će nakon rekonstrukcije dvorana dobiti potpuno novi profesionalni parket, nove semafore, koševe i teleskopske tribine, a zamenom postojećih stolica kapacitet će biti preko 8000 mesta, čime će biti ispunjeni najviši zahtevi međunarodnih federacija.

– Biće izvedeni i radovi na sistemima za ventilaciju, kao i drugi radovi u unutrašnjosti hale u postojećim gabaritima. Radovi če početi odmah po završetku tekuće sezone, a biće završeni do kraja septembra, odnosno do početka nove sezone u košari, najavio je Vesić.

Vesić je rekao da je ponosan zbog toga što će se na predlog predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića ispred dvorane postaviti bista profesora Aleksandra Nikolića začetnika srpske košarke. On je takođe dodao da je rekonstrukcija dvorane ‘Aleksandar Nikolić’ najveća od izgradnje dvorane i da će koštati oko dva miliona evra, odnosno 220 miliona dinara.

Foto: Marko Metlas

Zapratite najveću sportsku stranicu na Instagramu – HotSport 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter