0
AdmiralBet ABA Liga

Kosarka Euroleague season 2017-2018 Crvena Zvezda v Olympiacos Athens Vassilis Spanoulis (L) and Branko Lazic Beograd, 26.01.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

OLIMPIJAKOS I ABA LIGA: Da li je ovim potezom postalo jasnije kakva je ‘jadranska’ sudbina tima iz Pireja?

Objavljeno: 03.05.19 u 21:32

Već neko vreme se spekuliše o tome kakva sudbina čeka Olimpijakos, a žargonski rečeno „Dan D“ se bliži, kada je u pitanju odluka da li će crveno-beli zaigrati u ABA ligi.

Portal „Eurohoops“ prenosi da postoji velika verovatnoća da će Olimpijakos predati meč protiv Promiteasa jer je na spisku arbitara određenih za ovu utakmicu Panajotis Anstopulos. S obzirom na to da su jednom već odbili da izađu na parket (protiv Panatinaikosa), kako bi ovo bio drugi put da su to isto učinili, automatska kazna bi bilo izbacivanje iz grčkog šampionata.

Iako su u saopštenju nakon što su odbili da izađu na drugo poluvreme polufinala protiv PAO-a naznačili da „neće igrati ukoliko im sudi neko od trojca Anstopulos, Manos“, a Centralni sudijski komitet prethodnih devet kola Oliju izlazio u susret, zbog čega su burno reagovali ostali klubovi, pre svih upravo PAO, čini se da su u Pireju malo „smekšali“.

Naime, oni će uprkos najavama da neće igrati meč odlučili da karte za tu utakmicu prodaju, i to po ceni od jednog evra. Postavlja se pitanje zašto bi prodavali ulaznice ukolko ne žele da izađu na parket, pa je iz ove perspektive izvesnije da od izbacivanja za sad neće biti ništa.

Ukoliko, pak, odluče da ne izađu na parket, usledilo bi izbacivanje u drugu ligu, što bi značilo da bi Olimpijakosu bila otvorena vrata ABA lige. 

Utakmica poslednjeg kola grčkog šampionata na programu je u sredu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter