0
Košarka

NBA: Crvenooki Harden nije mogao da zaustavi zahuktale ‘ratnike’, Milvoki uzvratio udarac (VIDEO)

Objavljeno: 01.05.19 u 09:10

U dve jako interesantne serije polufinala konferencija, Golden Stejt je stekao osetnu prednost protiv Hjustona, a Milvoki izjednačio protiv Bostona.

Boston ima ‘brejk’ u džepu i njegova misija prvog odlaska na noge Baksima je uspešna, ali je Milvoki noćas pokazao da i te kako može da naudi Seltiksima, te je slavio sa 123:111 i izjednačio na 1:1 u seriji.

Probudio se Janis Antetokumbo koji je noćas briljirao sa 29 poena i 10 skokova, a posebno se istakao u šutu sa linije penala, u čemu nije najbolji, jer je odatle pogodio čak 18 puta.

Međutim, ‘iks faktor’ definitivno je bio Kris Midlton, koji je ubacio 28 poena, od čega sedam trojki, a značajno je doprineo i Erik Bledso sa 21 poenom i pet asistencija.

Ključna je bila treća deonica u kojoj je Milvoki serijom 38:19 slomio Boston, raspalio dvoranu i stekao ključnu razliku.

U taboru Bostona samo trojica igrača su bili ‘dvocifreni’ – Markus Moris je postigao 17, Džejlin Braun 16, a Al Horford 15 poena.

Drugi meč serije koja ‘najviše obećava’ ponovo je pripao Golden Stejtu sa 115:109, a obeležile su ga dve povrede najboljih igrača oba tima. Najpre je Stef Kari dislocirao prst na levoj ruci, a onda je Džejms Harden dobio prste u oči, te je morao van igre, a kada se vratio izgledao je kao iz nekih horor filmova.

I naravno, nije bio onaj isti. Logično je da su mu smetala svetla u dvorani, te je šut bio daleko od očekivanog, a ostali ‘skoreri’ Voriorsa su to iskoristili.

Posle prve četvrtine i prvog poluvremena razlika je iznosila devet poena, a u trećoj deonici bilo je i čak plus 15. Tu prednost do kraja ‘ratnici’ nisu ispustili.

Najefikasniji je bio Kevin Durent sa 29 poena, Klej Tompson je imao 21, a Kari 20 i pored povrede prsta. U poraženom taboru, Harden je ubacio ‘samo’ 29, Kris Pol 18, a Erik Gordon 15 poena.

Serija se sada seli u Hjuston, a sledeći meč igra se 5. maja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter