0
Evroliga

EVROLIGA: Slavlje u Istanbulu, Micić opet na Fajnal-foru – Efes posle 18 godina

Objavljeno: 01.05.19 u 21:17

Velika stvar za celokupnu tursku košarku koja će imati dva predstavnika na završnom turniru.

Poslednji učesnik Fajnal-fora u Vitoriji je Efes koji je rezultatom 80:71 porazio Barselonu u petoj utakmici serije.

Barselona je odlično otvorila utakmicu i krajem prve deonice vodila i sa plus sedam. Na pragu izjednačenja Efes je bio već sredinom druge deonice kada je spustio na minus dva, ali su Katalonci uspeli da se odupru.

Trojkom Vasilija Micića na oko četiri minuta do poluvremena je turski tim poveo, ali je usledila i odgovarajuća reakcija Barselone koja je ipak na poluvremenu imala minus od pet poena.

Posle efikasnog prvog poluvremena, pogotovo prve deonice, usledilo je zatišje u nastavku. Kada se očekivalo da će Barselona izbaciti sve karte na sto, Katalonci su odigrali veoma loše poluvreme sa svega 29 poena u 20 minuta igre. Odlična odbrana Efesa rezultirala je za pobedu u seriji od 3:2.

Najbolji su u turskom timu bili Adrijen Moerman i Šejn Larkin koji su imali 18 poena, 11 je ubacio Džejms Anderson, a dabl-dabl imao je Micić sa po deset poena i asistencija. Najviše poena u Barseloni imali su Kris Singlton i Tomas Ertel, po 12.

Poslednji put Efes je na Fajnal-foru učestvovao pre nego što je ovo takmičenje nosilo ime Evroliga, 2001. godine je u Parizu bio treći u FIBA Suproligi. Učesnici ovogodišnjeg Fajnal-fora su Fenerbahče, Real Madrid, CSKA i Efes.

Srpski reprezentativac Vasilije Micić drugu godinu zaredom igraće na Fajnal-foru pošto je igrao i prošle u dresu Žalgirisa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter