0
Košarka

VUČEVIĆ NA RASKRSNICI: Dalas bi ‘trio snova’, Orlando ‘dreši kesu’…

Objavljeno: 30.04.19 u 21:24

Ekipa Dalasa namerava da pojača igrački kadar za narednu sezonu.

Prvi na listi želja ovog kluba je crnogorski centar Nikola Vučević, kome na leto ističe ugovor.

Centar će biti slobodan u izboru nove sredine i mogao bi da čini udarni trio Meveriksa zajedno sa Dončićem i Porzingisom za narednu sezonu. Kako navodi uticajni američki magazin ‘Atletik‘, Crnogorac bi u novom klubu zarađivao između 22 i 29 miliona dolara, dok bi prema slovu novog ugovora koji mu sprema Orlando u tom timu zarađivao oko 33 miliona po sezoni, naredne četiri godine. Sjajnim partijama Vučević je ove sezone skrenuo pažnju na sebe i potpuno zaslužio finansijski jači ugovor u odnosu na aktuelni po kom zarađuje 12.7 miliona dolara po sezoni. Pomenuti magazin dodaje da dvadesetdevetogodišnjem centru finansijski deo nije u prvom planu, te da želi da učini nešto više u karijeri.

Nikola je bio kao prvi igrač iz Crne Gore bio deo ovogodišnje ol-star utakmice, a njegov Orlando je izborio plasman u plej-of, prvi put posle sedam godina. Centar je u proseku beležio 20.8 poena i 12 skokova, te je po mnogima bio najzaslužniji za učinak Orlanda ove sezone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter