0
Košarka

NBA: Najbolji kad je najpotrebnije, Jokić izbacio Sparse, Denver ide dalje! (VIDEO)

Objavljeno: 28.04.19 u 08:50

U okivru plej-ofa NBA lige u noći između subote i nedelje odigrane su dve utakmice. Denver je u majstorici prve runde savladao 90:86 dok je Filadelfija poražena od Toronta u polufinalu Zapada 108:95.

Denver je od samog početka zaigrao sjajno, prvu četvrtinu dobili su Nagetsi 23:13, na poluvremenu su imali 13 poena viška (47:34), a u trećoj deonici razlika je išla čak do 17 poena u korist Denvera. 

Ipak, u poslednjoj četvrtini iskusni San Antonio uspeo je da smanji, prišli su na „-2“ Zakucavanjem Forbsa 52 sekunde pre kraja, ali je sa druge strane Marej pogodio flouter 36 sekundi pre kraja i doneo Denveru „+4“, što je najmlađi sastav Zapada koji je došao do plej-ofa uspeo da sačuva.

Nikola Jokić je kad je bilo najvažnije odigrao sjajan meč, ubacio je 21 poen, imao 15 skokova i 10 asistencija, od čega je najvažnija upravo ona za poslednji koš Mareja.

Denveru je ovo prvi plej-of nastup za šest godina, dok su poslednji put prvu rundi prošli 2009. godine. Od tada su četiri puta ispadali u prvoj rundi.

Marej je bio najefikasniji kod Denvera sa 23 poena.

Sa druge strane, Rudi Gej je predvodio Sparse sa 21 poenom.

U narednoj rundi Nagetse očekuje duel sa Portland Trejlblejzersima.

(Youtube/LOG)

U drugom meču večeri Filadelfija Seventisiksersi gostovali su Torontu, a prvi megdan u Kanadi pripao je domaćem sastavu. Filadelfija je u prvoj polovini prve četvrtine imala vođstvo 7:2, ali je usledila serija 11-0, i nakon tog preokreta dileme više nije bilo. Toronto je poveo 39:31 na kraju prve četvrtine, da bi u nastavku meča razlika išla i do 20 poena.

Filadelfija je imala šest igrača sa dvocifrenim učinkom, prednjačio je Redik sa 17 poena, ali nisu mogli do „brejka“ jer je sa druge strane bio raspoloženi i razigrani Lenard koji je ubacio 45 poena, 16 više od drugog dvocifrenog u Torontu, Siakama.

Boban Marjanović je na terenu proveo nešto više od 10 minuta uz samo dva poena i jedan skok.

NBA, rezultati

Denver – San Antonio 90:86 (4-3)

Toronto – Filadelfija 108:95 (1-0)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter