0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

KONTAKTI SU VEĆ USPOSTAVLJENI: Šarunas Jasikevičijus preuzima NBA klub?

Objavljeno: 27.04.19 u 09:50

Trener Žalgirisa posle dve sjajne sezone na klupi litvanskog tima dospeo je u žižu interesovanja jedne velike NBA franšize.

Sve je češća praksa da se evropski treneri zapošljavaju kao treneri NBA timova. Nažalost, Igor Kokoškov nije puno izdržao na klupi Finiksa, ali bi novi mogao da stigne u NBA već naredne sezone.

U pitanju je Šarunas Jasikevičijus, za koga je Klivlend ozbiljno zainteresovan. Generalni menadžer Kavalirsa Kobi Altman je bio u Litvaniji pre nekoliko dana i uživo gledao meč između Žalgirisa i Fenerbahčea.

– Divno je biti u ovoj areni. Atmosfera je neverovatna. Da li želimo nešto od Žalgirisa? Ne smem da otkrijem – nasmejao se Altman i dodao:

– Možda. Videćemo šta možemo.

Kavsi su se rastali sa Lerijem Druom i u potrazi su za novim trenerom, a lokalni mediji prenose da bi baš Jasikevičijus mogao da ga nasledi. Protivkandidat mu je Džej Bi Bikerstaf.

– Uvek sam govorio da će mi biti teško da odem odavde. Moraće da me išutiraju sa obe noge kroz vrata, ukoliko se ne dogodi neko čudo. Trenerski život nimalo nije lak, to sam brzo shvatio. Za trenera je vrlo bitno kako ga podržavalju ljudi koji ga okružuju – izjavio je Jasikevičus nedavno.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter