0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK CRVENA ZVEZDA

TOMIĆ SA PROSLAVE: Ispunili smo obećanje sa novogodišnjeg koktela

Objavljeno: 26.04.19 u 13:57

Crvena zvezda mts okupila je crveno-belu porodicu u prelepom ambijentu ‘Kalemegdanske terase’ i na najlepši mogući način proslavila povratak u Evroligu.

KK Crvena zvezda mts proslavio je veliki uspeh ostvaren u danima za nama. Mnogobrojni članovi crveno-bele porodice okupili su se u prelepom ambijentu ‘Kalemegdanske terase’ u cilju da proslave novi, četvrti trofej, šampiona ABA lige.

Svi igrači, stručni štab, menadžment kluba, članovi upravnog odbora, skupštine, sponzori i prijatelji okupili su se u cilju da proslave veliki uspeh do kog je put bio dug i trnovit. Tokom čitave sezone KK Crvena zvezda mts je funkcionisala kao jedna velika, složna i snažna porodica i sve je to naplatila u plejofu ABA lige. Kada je bilo najpotrebnije svi smo bili složni ka cilju koji smo davno zacrtali. Navijači, menadžment kluba, igrači i stručni štab bili su jedan pobednički tim i svi zajedno dali svoj doprinos u povratku u Evroligu.

U četvrtak uveče bilo je zaista glamurozno, onako kako dolikuje velikom klubu i regionalnom šampionu. Klub za to duguje veliku zahvalnost klupskim partnerima Kalemegdanskoj terasi, kompaniji IDEA, Tikvešu, ali i svim ostalim sponzorima i prijateljima kluba koji su tokom čitave sezone bili ogromna podrška na putu ka cilju.

Njima se posebno zahvalio direktor kluba Filip Sunturlić, koji je takođe pomenuo i sve zaposlene u klubu:

– Mislim da smo se prethodni put svi na ovaj način videli za Novogodišnji koktel i da smo dali jedno obećanje i mislim da smo od tada do danas uspeli svi zajedno da uradimo. Do svega ovoga ne bi bilo moguće doći da nije bilo menadžmenta kluba i svih ostalih koji su bili zaduženi za ove momke koji su uspeli da vrate slave Crvenoj zvezdi. Došli smo do titule, povratka u Evroligu i vratili se tamo gde pripadamo, a to je ono gde smo sada. Velika zahvalnost članovima uprave, predsedništvu i mnogo hvala svim sponzorima koji su bili uz nas tokom čitave sezone. Dosta njih nije verovao u nas na početku sezone, a to je ono što mislim da kod nas izaziva dodatan inat i čvrstinu da pokažemo srpski inat. Pokazali smo svima koji nisu verovali u nas da znamo šta radimo i da od prvog do poslednjeg smo spremni za žrtvu i spremni smo da damo sve od sebe da bi Crvena zvezda dobila ono što zaslužuje. Ne možemo ovaj uspeh da zamislimo bez svih vas koji ste uz nas i veliko vam hvala. Ali, ovo nije kraj. Mislim da Kalemegdan u junu mora da nas čeka, već smo rezervisali mesta, istakao je Sunturlić.

Zvanicama se obratio i kapiten ekipe Branko Lazić koji je zadržao lepu naviku podizanja šampionskih pehara:

– Drago mi je što smo se okupili ovde i što imamo jako lep povod, a to je proslava titule i povratka u Evroligu. Velika mi je čast i zadovoljstvo što smo ispunili ono što smo obećali još na Novogodišnjem koktelu. Na kraju krajeva što smo izdržali ono što smo sve izdržali sve što nas je zadesilo. Drago mi je što smo kao tim pokazali da smo dostojni ovog kluba i trofeja. Ostalo je još mesec i po dana do kraja sezone i nadam se da ćemo je završiti na par stotina metara dalje odavde kako smo navikli proteklih godina, rekao je ministar odbrane koji je podigao novi trofej u svojoj prebogatoj kolekciji najtrofejnijeg igrača u istoriji kluba.

FOTO: KK CRVENA ZVEZDA

Jedan od najvažnijih činilaca šampionske ekipe Crvene zvezde bio je trener Milan Tomić koji je sa svojim stručnom štabom, a on je kratko rekao:

– Hvala vam što ste se okupili u ovoliko velikom broju. Iskoristiću priliku da čestitam igračima, stručnom štabu, ali i navijačima koji su nam davali tokom čitave godine ogromnu podršku da bi na kraju mogli da ostvarimo ono što smo zacrtali i da vratimo klub u Evroligu. Tamo je Crvenoj zvezdi mesto i treba tu da bude svake godine. Hvala vam svima još jednom, istakao je Tomić.

Poslednji je reč imao predsednik kluba Nebojša Čović koji nije propustio priliku da istakne veliku zahvalnost svima koji čine Crvenu zvezdu i koji su dali svoj doprinos u novoj istorijskoj priči:

– Zamolio bih da do mene dođu direktor kluba Filip Sunturlić, Nebojša Ilić, predsednik skupštine Baćević i potpredsednik upravnog odbora Saša. Razlog zašto ih pozivam je što su oni uz igrače i kompletan stručni štab uspeli herojski da izdrže sve što se događalo u Podgorici. Nije vreme ni mesto da se u tome priča, ali moram ipak da kažem. Svaka im čast što nijednim svojim gestom nisu odgovorili na strašne pritiske i provokacije i strašne pokušaje poniženja Crvene zvezde i naše države Srbije. Sve smo to uspeli da izdržimo. Vratiću se na početak sezone kada su nas mnogi prežalili i oplakivali jer su svi mislili da je to kraj, da nećemo uspeti da se vratimo tamo gde nam je mesto. Komplikovana sezona ABA lige je iza nas, ali nije kraj. Imamo borbe u prvenstvu Srbije, važno nam je da osvojimo titulu države koja sa pravom važi za zemlju košarke. Jako je teško funkcionisati u Srbiji i srpskom sportu jer kada dođe do promene trenera i igrača teško se stiče poverenje, ali kada se vežemo onda dođe do rezultata. To se videlo jako dobro jer bez obzira šta ko priča ili piše, Zvezdini navijači su najbolji kada je sport u pitanju. Napravili smo jedan dobar tim i jedan dobar kolektiv, pre svega zahvaljujući treneru Milanu Tomiću i njegovom stručnom štabu, ali i ovim divnim momcima koji čine tim Crvene zvezde. Zahvaljujem se svim zaposlenim u klubu, svim trenerima u mlađim selekcijama, ženskom timu koji je osvojio 31. titulu šampiona Srbije. Takođe, juniori su postali ponovo prvaci. Čestitam svima na tituli u ABA ligi. Nazovimo ovaj projekat koji smo uspešno završili radnim nazivom ‘Izađi mala’. Hvala vam svima, rekao je Nebojša Čović.

Uz taktove pesme koja je obeležila petu utakmicu finalne serije stigla je i šampionska torta sa simboličnom svećicom sa brojem četiri. Ona je govorila da je to četvrti trofej regionalnog šampiona Crvene zvezde i da je naša Zvezda prvak ponovo! Usledio je spektakularni vatromet, a svi prijatelji kluba su uživali u divnom pogledu sa Kalemegdanske terase. Naši šampioni su se ponovo okupili, a sada sledi borba za ‘drugu zvezdicu’ uz grb naše Crvene zvezde. Počinjemo već u subotu protiv Dunava. Zvezdaši, vidimo se!

FOTO: KK CRVENA ZVEZDA
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter