0
Evroliga

EVROLIGA: Pešić uspeo da podigne Barselonu i da seriju sa Efesom vrati u Istanbul

Objavljeno: 26.04.19 u 22:55

Košarkaši Barselone i Anadolu Efesa igraće ‘majstoricu’ u Istanbulu za plasman na ‘fajnal-for’ Evrolige, pošto je katalonski tim večeras izjednači na 2:2 pobedom od 82:72.

Posle trećeg susreta u Blaugrani u kom je Anadolu Efes razneo Barselonu sa 102:68, delovalo je da su jako blizu da trijumfuju i večeras u četvrtom meču, makar psihološki.

Tako je i počeo susret. Atmosfera je bila prilično mirna, kao da su svi bili pod utiskom dešavanja od pre dve večeri, Efes je pogađao sve šuteve i imao je osetnu prednost na početku.

Međutim, u nastavku se pojavio Kajl Kjurik i preokrenuo meč u korist tima Svetislava Pešića. Nekoliko dobrih poteza i pogođenih šuteva podiglo je publiku na noge i svi su počeli da veruju u pobedu.

To se i desilo, a prevagu je donela treća deonica u kojoj je domaćin sa 27:12 prelomio meč. Pokušavao je Efes da se vrati u meč u poslednjoj deonici, ali kako im je šut u potpunosti stao, čak i kod Šejna Larkina i Rodriga Bobue, nisu imali puno šanse.

Kada se na to doda najgora partija Vase Micića u ovoj seriji, svima u turskom timu bilo je jasno da će svoju kartu za ‘fajnal-for’ tražiti na svom parketu.

Odlučujući meč odigraće se 1. maja u Istanbulu i tada ćemo saznati ko će ići na megdan Fenerbahčeu u polufinalu na završnom turniru. Već je poznato da će drugi polufinalni par činiti Real Madrid i CSKA iz Moskve.

Večeras najefikasniji igrač bio je Šejn Larkin sa 20 poena, ali je titulu najboljeg igrača meča odneo Kajl Kjurik iz tima Barse, koji je postigao 19 poena, ali i imao ulogu ‘iks faktora’ ovog susreta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter