0
Evroliga

Nando De Colo Euroleague basketball match between Crvena Zvezda and CSKA Moscow in Belgrade, Serbia on November 15. 2017. CSKA won 85:59 (STARSPORT/Pedja Milosavljevic)

EVROLIGA: Novi rat Baskonije i CSKA, a ishod je isti – dobili smo prvi polufinalni par na ‘fajnal foru’ (VIDEO)

Objavljeno: 26.04.19 u 22:32

Košarkaši CSKA iz Moskve obezbedili su plasman na završni turnir Evrolige pobedom u četvrtom meču nad Baskonijom rezultatom 92:83.

Interesantno je da je večeras Baskonija igrala za novu selidbu u Moskvu, a CSKA je igrao za povratak u Vitoriju, budući da će se baš u dvorani ‘Fernando Buesa’ igrati ‘fajnal for’ Evrolige ove sezone.

Neće se ispuniti snovi navijača baskijskog tima, a kako i da se to desi, kada njihov tim nije uspeo da postigne nijedan poen od 32. do 39. minuta. Dakle gotovo osam minuta bez koša u momentima kada je rezultat bio u egalu i kada je CSKA bio u naletu.

Od vođstva 76:75 za Baskoniju, CSKA je napravio seriju 12:0 i čak otišao na dvocifrenu prednost, iako je na poluvremenu situacija bila potpuno obrnuta.

Domaćin je igrao sjajno na obe strane terena, ulazili su im šutevi koji u prethodnom meču nisu i činilo se da sigurno ‘jedre’ ka ‘majstorici’. Međutim, sa Moskovljanima nikada nije završeno.

U trećoj deonici su dostigli, a u poslednjoj prestigli vođstvo domaćih za treću pobedu u seriji, drugu vezanu u gostima, već je poznato da će na ‘fajnal-foru’ igrati protiv Real Madrida.

Ubedljivo najbolji pojedinac meča bio je nezaustavljivi Nando de Kolo koji je ubacio 27 poena i imao po četiri skoka, asistencije i ukradene lopte. Pratio ga je Kori Higins sa 19 poena, a 15 je imao Nikita Kurbanov.

U poraženom taboru je Vinsent Porije imao 21 poen, Patrisio Garino je ubacio 16, a Johanes Vojtman 12 koševa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter