2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA league/Zvonko Kuculin

ŽARKO PASPALJ O DEŠAVANJIMA NA JADRANU: Možda Evroligi ovo sve dosadi!

Objavljeno: 25.04.19 u 11:45

Legendarni Žarko Paspalj, ambasador ABA lige, govorio je za podgoričke ‘Vijesti’ o dešavanjima u finalnoj seriji regionalnog takmičenja.

Crvena zvezda je šampiona ABA lige, zasluženo na parketu. Ipak, oko njega već drugu godinu zaredom dešavaju se neke stvari koje sa sportom, tačnije košarkom veze nemaju. O dešavanjima u finalnoj seriji ABA lige za ‘Vijesti’ je govorio legendarni Žarko Pasplaj. On je rekao da bi ove negativne stvari mogle da dosade Evroligi, a konsekvence budu ogromne.

– Tako će biti sve dok vlasnici i predsednici klubova ne pronađu želju i volju da se ovo zaustavi. Druga opcija je da ljudima iz Evrolige sve dosadi, jer ovo je sramota za košarku. Neću da komentarišem što je i kako bilo, ali rešenje mora da se nađe – istakao je Žarko Paspalj.

Legendarni Paspalj je dodao da ovako ne vidi budućnost ABA lige.

– Prošle sezone nisam bio tu, ali sam čuo šta se dešavalo u finalu. Nastavilo se i ove godine, to nije u skladu sa kvalitetom, a posebno reputacijom košarke u regionu. Ona se makar kao senka pojavljuje zbog ugleda ozbiljnih igrača koji su izašli sa ovih prostora.

Proslavljeni jugoslovenski reprezentativac je dodao da je sportska atmosfera bila samo u četvrtoj utakmici, ali i da je Crvena zvezda zasluženo šampion ABA lige.

– U finalu bi trebalo da budu takmičarske utakmice, da bude prava konkurencija, ali toga nije bilo. Tri poraza Budućnosti sa toliko velikom razlikom su neočekivana, ali je Zvezda potpuno zasluženo tako ubedljivo trijumfovala. To je izborila ozbiljnom igrom, pristupom i zalaganjem. Zašto je razlika bila takva, na svakom timu je da rekapitulira i da vidi gde je grešio – zaključio je Žarko Pasplaj.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter