0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Poezija košarke Anadolu Efesa u Blaugrani! (VIDEO)

Objavljeno: 24.04.19 u 22:50

Dugo nismo gledali ovakvo rasturanje u evroligaškoj košarci kao večeras u Kataloniji gde je Anadolu Efes ponizio Barselonu rezultatom 102:68.

Kako opisati utakmicu u kojoj gost ubaci preko 100 poena domaćinu, koji je u ligaškom delu takmičenja uz Real Madrid imao najbolji defanzivni rejting. U pojedinim momentima to je, bukvalno, bila poezija i časovi košarke uništenim igračima Svetislava Pešića.

Tim Ergina Atamana je u svakom segmentu igre nadigrao rivala koji je bio blagi favorit u večerašnjem okršaju. Konstantno je Efes vodio, ali je serija od 20:1 u drugoj polovini treće četvrtine potpuno ‘ugasila’ sve u Blaugrani.

Nakon toga Pešić je pokušavao tajm-autima i izmenama, ali sve to nije imalo nikakvog efekta.

Ubedljivo najbolji igrač meča bio je Šejn Larkin, koji je u ligaškom delu Barsi ubacio 37 poena, a večeras je na njenom terenu postigao 30, uz trojke 6/7.

Uz njega, Vasa Micić je imao 14, isto kao i Tibor Plajs, Moerman je ubacio 13, a Kruno Simon 11 koševa. U poraženom taboru Adam Hanga je imao 13, Kajl Kjurik 12, a Ante Tomić 11 poena.

Efes sada vodi sa 2:1 u seriji, a četvrti meč igra će se kroz dva dana u istoj dvorani. Efes bi pobedom otišao na fajnal for, a Barsa će se boriti za ‘majstoricu’ u Istanbulu.

Evroliga, četvrtfinale plej-ofa:

Utorak

Žalgiris – Fenerbahče 57:66, u seriji 1:2
Panatinaikos – Real Madrid 82:89, u seriji 0:3

Sreda

Baskonija – CSKA Moskva 77:84, u seriji 1:2
Barselona – Anadolu Efes 68:102, u seriji 1:2

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter