5
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

BUDUĆNOST: Igrali smo pod pretnjom i ucenama, dok se ne smene odgovorni za nas ne postoji ABA liga

Objavljeno: 23.04.19 u 00:15

Po svemu sudeći dugo se neće stišati bura nakon večerašnje utakmice Crvene zvezde i Budućnosti.

Crvena zvezda je osvojila novu titulu u ABA ligi i pobedom nad ekipom Budućnosti od 94:57 došli su crveno-beli do nove Evrolige. Košarkaši Budućnosti napustili su parket na zagrevanju pred meč, a već iz svlačionice izdali su prvo saopštenje za javnost, a nakon meča nezadovoljni dešavanjima, atmosferom i ishodom i drugo.

U saopštenju za dešvanja na meču krive Nebojšu Čovića.

– U dogovoru sa Čovićem direktor i sportski direktor ABA lige omogućili su neregularnost u petoj utakmici finala i fizičke napade na igrače Budućnost Volija. Igrači i stručni štab Budućnost Volija su večeras doživeli horor – linč i fizičko nasilje, navodi se u saopštenju crnogorskog kluba.

FOTO: STARSPORT

Gostujući klub u saopštenju ističe da su bili žrtve agresije, te da su bili prepušteni na milost i nemilost bez zaštite policije.

– Nakon napada koji su zabeležile kamere i preneli svi mediji uključući i srpske, a koje su snimili i članovi naše delegacije, kada su igrači gađani upaljačima, drškama, stolicama i drugim predmetima i kada su napadnuti od strane velikog broja navijača na terenu, povukli su se u svlačionicu, spašavajući se od agresije, potpuno nezaštićeni od strane policije i pored obećanja koje je policija danas poslala Klubu u zvaničnom saopštenju, navodi se u dopisu Budućnosti.

U nastavku saopštenja Budućnost navodi da poseduju informaciju da su čelnici lige bili ucenjeni da se meč odigra iako su jedva izvukli ‘živu glavu’.

– Povređeni su igrači Noris Kol, Suad Šehović, a Nemanja Gordić je pogodjen stolicom. Svesni smo da je atmosfera takva da nema uslova da se odigra utakmica, od čelnika ABA lige, za koje smo dobili informaciju da su ucenjeni od strane Crvene zvezde, tražili smo da se isprazni dvorana ili da se utakmica odigra sutra. Na žalost, mada su Novosel i Čabarkapa videli da su naši igrači u pravom smislu reči jedva izvukli živu glavu i da bi došlo do ozbiljih povreda košarkaša i stručnog štaba, sa potencijalno smrtnim ishodom da su još par minuta ostali na terenu, insistirali su na tome da se za pet minuta vrate na teren, sa prijetnjom da će se utakmica registrovati sa službenim rezultatom od 20:0 u korist Crvene zvezde.

FOTO: STARSPORT

U zaključku saopštenja navodi se da Budućnost zahteva smenu Krešimira Novosela i Zarka Čabarkape, a dok se to ne dogodi za njih ne postoji ABA liga.

– Mada svesni da u toj situaciji možemo biti samo poraženi, prihvatili smo da bi sačuvali igrače i stručni štab. Ponosni smo na naš tim što su u takvoj situaciji ipak izašli na teren. O svim dešavanjima ćemo detaljno i sa dokazima informisati klubove vlasnike ABA lige, jer sa ljudima koji su nas doveli u ovu neprihvatljivu i ponižavajuću situaciju, ABA liga od večeras ne postoji. Očekujemo njihovu smjenu, poruka je crnogorskog kluba. 

0
0

5 Komentara

  1. Koji lažovi i prevaranti , jedino neopisuju „idealne“ uslove u Podgorici gde su tatini sinovi kolo vodili pod direktnom komandom lopurde Mila i njegovog lopovskog pajtosa Bokana. Uskoro će vam Duško Knežević alijas ATLAS sve do detalja objasniti.

    0
    0
    Odgovori
  2. Sramno da sramnije ne može biti,to samo može u BG da prođe,a zašto ih niko ne cijeni nek se sami zapitaju,pa se onda žale kako ih cio svijet mrzi,Srbija do tokija

    0
    0
    Odgovori
    • Prvo čestitao bi rivalu na osvojenoj tituli, drugo vi Zvezdaši trenera nemate jer da je trener Budućnosti bio neko drugi vi bi ste izgubili ovo što ste dobili dobili ste na suvi kvalitet i na navijače, Tomić je teška vezara i nema pojma. Za veća dela treba će vam bolji trener. Sportski pozdrav srećno u EvroLigi i vidimo se u našoj ligi uskoro.

      0
      0
      Odgovori
  3. U pravu su i zvezda je igrala u podgorici pod pretnjom pa jedva dobise a sinoc je bilo brutalno pretili sa svih strana Simanic Rivers Beron Dobric Davidovac Lazic Faje i ostali

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter