Atmosfera na meču između Budućnosti i Crvene zvezde podsećala je više ratnoj nego košarkaškoj.

Nemile scene u ‘Morači’ dobijaju epilog. Disciplinska komisija ABA lige odlučila je da delimičnim pražnjenjem tribina sankcioniše Budućnost zbog loše organizacije meča. 


Diciplinska komisija ABA lige donela je odluku o kaznama za Budućnost zbog loše organizacije treće utakmice finalne serije plej-ofa sa Crvenom zvezdom. Na zvaničnom sajtu regionalnog takmičenja navedeno je da je diciplinski sudija Saša Pavličić – Bakić doneo odluku da zatvori deo tribina za četvrti meč koji je na programu u petak od 19 časova.

U odluci stoji da je Budućnost u obavezi da zatvori sva mesta pored parketa, kao sva i mesta na tribinama od podnožja svih tribina do trećeg reda.

Podsećamo, tokom utakmice koja je odigrana u sredu navijači Budućnosti su pljuvali igrače i rukovodstvo crveno-belih tokom izlaska na teren, ubacivali su predmete na parket, a u jednom trenutku došlo je do incidenta na delu tribine odmah iza klupe beogradskog tima.

Intervenisala je policija, deo navijača sišao je čak do parketa i vređao igrače i članove stručnog štaba, a malo je nedostajalo da dođe i do fizičkog kontakta.Na kraju se ispostavilo da je najglasniji u nasrtaju na naše košarkaše bio sin ministra policije Crne Gore Mevludina Nuhodžića, Amir.

Ovako je sve to izgledalo iz neposrednog ugla: