0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: CSKA se probudio u drugom poluvremenu i demonstrirao silu protiv Baskonije (VIDEO)

Objavljeno: 16.04.19 u 21:17

Ekipa CSKA iz Moskve opravdala je favorita u prvoj utakmici top 8 faze Evrolige i ubedljivo savladala Baskoniju 94:68.

Moskovljanima Baskonija odavno leži, nisu imali nijedan poraz protiv Španaca još od 2005. godine, a u plej-of fazi Evrolige ne znaju za poraz dugo godina. Tako je počela i ova serija, ubedljivom pobedom domaćina.

Obe ekipe su ušle nervozno u utakmicu. Prva dva minuta viđeno je dosta promašaja i izgubljenih lopti na obe strane. Prve poene postigla je Baskonija preko Prajer Igralo se koš za koš do poslednjeg minuta prve deonice. Haket je na 55 sekundi do kraja podigao na plus tri, a potom Hiliard pogotcima sa linije slobodnih bacanja postavlja konačan rezultat nakon prvih deset minuta 23:24.

Prve poene u drugoj deonici za Baskoniju je postigao Šengajla, sa druge strane Vil Klajburn je otvorio četvrtinu poenima. Potom je Klajburn asistirao De Kolu za prvu trojku u meču. Nando de Kolo je u nastavku sa linije penala nastavio seriju domaćeg tima. Marselino Huertas je već u dvanaestom minutu meča ušao u problem sa faulovima, imao ih je tri. U nastavku se igralo stegnuto obe ekipe su igrale čvrstu odbranu i prednost Baskonije išla je najviše do +4, a onda je Serhio Rodrigez svojim osmim poenom u meču spustio na pola koša zaostatka. Kori Higins i Nikita Kurbanov su poenima u poslednjem minutu postavili konačan rezultat prvog poluvremena 44:40

Zaigrao je CSKA mnogo angažovanije u napadu i videlo se da je odmor Armejcima prijao. Nakon tri minuta vodili su sa sedam poena prednosti. Nikita Kurbanov se razigrao u nastavku. Prvo je pogodio trojku, a potom i za dva poena. Domaći tim prvi put je imao +11. Raspucao se potom i Klejburn. Prvom trojkom iz četiri pokušaja doneo je 14 poena prednosti. Rodrigez je bio odličan do sredine treće četvrtine imao je šut za tri sto posto, pet od pet. Odlična igra u napadu Moskovljanima je donela do kraja treće deonice +21 poen. Baskonija poslednja četiri minuta u četvrtini nije pogodila nijedan koš, a domaći su to odlično iskoristili. 73:52 stajalo je nakon 30 minuta na semaforu.

Vladimir Perasović je pokušao da razbudi ekipu rotacijama i promenom cele petorke na pauzi, ali mu to nije donelo Bog zna kakvog rezultata. De Kolo je na početku ponovo pogodio, a trojkom je Marselino Huertas prekinuo skoro petominutni post gostiju. Potom se upisao i Vinesent Prajer. Nije CSKA ispuštao stečenu prednost, već je uspeo i da je malo uveća na 23 poena, a do kraja nisu popuštali pa je utakmica završena ubedljivom pobedom domaćeg sastava 94:68.

Serhio Rodrigez je u pobedničkom sastavu bio najefikasniji sa 19 poena. Kori Higins je postigao 12, a Nando de Kolo 11. Šavon Šilds je u Baskoniji postigao 17, 12 su postigli Darun Hilard i Vinsent Prajer.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter