0
Košarka

FOTO: PRINTSCREEN

NBA, PLEJ-OF: Jokićev novi tripl-dabl, ali i poraz Nagetsa – Ogastin srušio favorizovani Toronto (VIDEO)

Objavljeno: 14.04.19 u 09:30

San Antonio je napravio brejk protiv Denvera na startu plej-ofa NBA lige i porazio ga rezultatom 101:96.

Nikola Jokić je u toj utakmici imao tripl-dabl, po 14 skokova i asistencija i ‘samo’ deset poena.

Nakon početnog egala i prve deonice u kojoj je prednost uglavnom bila na strani Denvera, Sparsi su napravili preokret i već sredinom druge četvrtine došli do dvocifrenog plusa. U drugoj četvrtini je bilo i maksimalnih plus 12 na utakmici, dok je San Antonio poluvreme završio sa prednošću od deset poena razlike.

Denver je zaigrao bolje u trećem kvartalu i serijom koševa na startu tog perioda umalo preokrenuo. Sparsi su uspeli da odbiju početni nalet domaćina, ali ne i da se odlepe kakav je slučaj bio u prethodnoj četvrtini. Igrala se veoma uzbudljiva poslednja četvrtina, pogotovo poslednjih minut i po utakmice.

Na 1,32 do kraja meča je Džamal Marej pogodio na dodavanje Nikole Jokića za prednost od pola koša Sparsa, 97:96. Vajt je zatim izgubio loptu, i na ulasku u poslednji minut stvorio priliku Denveru da povede. Međutim, Marej je promašio šut za tri poena, da bi nakon ofanzivnog skoka i tajm-auta Nagetsa, Jokiću loptu ukrao Oldridž.

Ni Sparsi nisu mogli do koša, na pola minuta do kraja utakmice je Vajt promašio skok šut, a zatim i Derozan posle ofanzivnog skoka na 16,6 sekundi do kraja. Usledio je defanzivni skok Bartona i novi tajm-aut Nagetsa, pa još jedan promašaj Mareja u presudnim momentima. Skok je uhvatio Oldriž koji je i rešio ovu završnicu sa dva pogođena penala nakon faula Jokića na sedam sekundi do kraja duela za 99:96. U poslednjem napadu Nagetsa Marej je i izgubio loptu, a potom i faulirao Vajta koji je pogodio oba bacanja i postavio konačan rezultat.

Demar Derozan bio je najbolji kod Sparsa sa 18 poena i 12 skokova, Vajt je imao 16, a Oldriž i Forbs po 15. Veliku većinu poena za Denver postigla je startna petorka, pored Jokićevih deset Geri Heris je ubacio 20, Marej 17, Barton 15 i Milsap 12, što je ukupno 74 poena, odnosno 77 posto od ukupnog broja ubačenih poena Nagetsa.

(Izvor: YouTube/House of Highlights)

Izuzetno uzbudljivo bilo je u Torontu gde je Orlando napravio brejk. Vodili su Reptorsi veći deo prvog poluvremena, ali se u finišu druge deonice desila sjajna serija Medžika kojom su otišli na čak 16 poena razlike nakon preokreta. Orlando je prednost ispustio već početkom trećeg kvartala, ali ni Toronto nije uspeo da se odlepi.

Do samog kraja meča igrao se egal, sve do trojke Di Džej Ogastina na samom kraju kojom je zapečatio sudbinu rivala u prvoj utakmici. Ogastin je i bio najbolji akter meča sa 25 poena i šest asistencija, dok je isti broj poena u poraženom taboru imao i Lenard.

NBA, PLEJ-OF

Subota

Filadelfija – Bruklin 102:111
Toronto – Orlando 101:104

Nedelja

Golden Stejt – Los Anđeles Klipers 121:104
Denver – San Antonio 101:96

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter