Trener Budućnosti Jasmin Repeša istakao je da je u Beogradu prvi put doživeo linč i da ovo nije sport.

– Čestitam treneru i igračima Crvene zvezde na dobro odigranoj utakmici. Što se tiče utisaka, nažalost oni su nešto sasvim drugo, nisu košarkaški, za 57 godina prošao sam mnogo, prošao sam sve, teške terene i zahtevne utakmice, međutim, žao mi je što moram reći, ovakv linč nisam doživeo u svom životu. Žao mi je pre svega zbog košarke i svih nas, ovo nema veze sa sportom, od našeg dolaska pa sve do sada. Morao sam baciti odelo je je bilo puno ‘hrkotine’. To verujem niko u Srbiji ne opravdava. Igrao sam derbi Bolonje, sve to ima granicu dokle može da se ide, strašno mi je žao i krivo. U porodici imam mnogo Srba i mnogo su mi dragi, pomogao sam im kada je bilo najteže, jer mi smo porodica. Međutim, ovo je psihijatrija najvišeg reda, ko je tome kumovao neka se analizira. Ne vidim smisao da se u ovakvim uslovima igra i u Podgorici, ovo nije teren, ovo nije sport. Trebalo je da donesem sako – rekao je Jasmin Repeša.


Šef stručnog štaba Budućnosti nije mnogo govorio o dešavanjima na parketu.

– Glupo je da analiziram utakmicu na kojoj je bilo ‘minus 40’. Dešavalo se da preokrenem velike minuse, verujem da možemo da okrenemo seriju. Ali, kako ja da dočekam Zvezdu kao ljude i sportiste. Zaštitiću svakoga, ali ovo ne mogu i neću da razumem. Predaleko je otišlo – rekao je Repeša.

Za kraj hrvatski stručnjak je rekao:

– Crvena zvezda je zasluženo pobedila obe utakmice i zasluženo vodi sa 2:0 u seriji. Na to joj čestitam! – zaključio je Repeša.