0
AdmiralBet ABA Liga

Kosarka Basketball ABA season 2018-2019 Crvena Zvezda v Buducnost (Podgorica) Nemanja Gordic (R) and Joe Ragland Beograd, 30.12.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

VIŠE ZA NBA NEGO ZA ABA LIGU: Objavljene plate košarkaša Budućnosti, ali i Džoa Reglenda!

Objavljeno: 12.04.19 u 00:00

Košarkaši Budućnosti u Beograd na meč protiv Crvene zvezde stižu kao trećeplasirana ekipa ABA lige koja je pobedom nad Cedevitom uspela da se plasira u finale.

Podgoričani su prošle sezone sa 3-1 u seriji uspeli da savladaju Crvenu zvezdu, da bi već na leto formirali sastav čiji cilj je bio da dostojno reprezentuje ABA ligu u Evroligi, ali i da potvrdi primat na Jadranu.

U Evroligi na 30 mečeva Budućnost je uspela da slavi samo šest puta, od čega su po jednom savladali Real Madrid, CSKA i Barselonu, dok je u ABA ligi skor od 16 pobeda i šest poraza bio dovoljan za treće mesto i polufinalni megdan sa Cedevitom. 

FOTO: STARSPORT

Iako skor od 12 pobeda gotovo sigurno nije bio cilj kom su težili, Podgoričani su uspeli da se domognu finalne serije, gde ih čeka ove godine sjajna Crvena zvezda, koja je prvo ligaški deo okončala sa 21-1, a potom u polufinalnoj seriji sa 2-1 izbacila Partizan, uz maestralnu partiju u majstorici, kada su protiv crno-belih u jednom trenutku imali i preko 30 poena prednosti.

Bez dileme, duel dve najkvalitetnije ekipe u regionalnom nadmetanju. Iako je izuzetno teško odrediti favorita, s obzirom na to da i Crvena zvezda Budućnost imaju svoje šanse, pogled na finansijsku situaciju u ova dva kluba nam jasno pokazuje kome, gledano kroz prizmu novca, pripada uloga apsolutnog favorita.

Naime, prema informacijama do kojih je došao portal Borba, budžet podgoričkog tima je, blago rečeno. veliki za ovdašnje uslove.

FOTO: STARSPORT

Po plati prednjači Koti Klark sa 650.000 evra celu sezonu, Edvin Džekson ima pola miliona, Erl Klark 450.000… Noris Kol je stigao u decembru, a od tad pa sve do isteka ugovora dobijaće 60.000 evra na mesečnom nivou, što znači da će za šest meseci inkasirati oko 360.000 evra. Devin Vilijams mesečno zaradi 40.000 evra, a Džejms Bel 27.000 evra. Nemanja Gordić će ove sezone dobiti 350.000 evra, Goga Bitadze 20.000 evra mesečno, a Nikola Ivanović 300.000 evra za čitavu sezonu.

Ovaj list navodi da nema tačnu cifru ali i da košarkaškim kuloarima u Podgorici kruže priče da braća Suad i Sead Šehovuć, Barović, Popović, Ilić imaju listom preko 200.000 evra godišnje.

FOTO: STARSPORT

Poređenja radi, prvi plejmejker Crvene zvezde Džo Reglend ima, prema informacijama ovog portala, platu od 310.000 evra za čitavu sezonu, čime je iza oba Klarka, Džeksona, ali i Norisa Kola. Samo ova četiri košarkaša trebalo bi od Budućnosti da zarade nešto manje od dva miliona evra, što je tek nešto malo manje od kompletnog budžeta kojim Crvena zvezda ove sezone raspolaže!

Dakle, plate kažu – Budućnsost je favorit. Crvenoj zvezdi ostaje da se osloni na timsku igru – što je, uostalom Milan Tomić istakao rekavši da je Budućnost možda kvalitetnija individualno, ali timski teško da mogu da se mere sa crveno-belima.

Sutrašnji duel biće četvrti koji će ove dve ekipe odigrati ove sezone, a Zvezda je slavila na sva tri prethodna.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter