0
Evrokup

EVROKUP: Valensija ispustila pobedu, Alba slavila u produžecima, pobednika dobijamo u majstorici!

Objavljeno: 12.04.19 u 22:33

Košarkaši Albe i Valensije odigrali su večeras drugu utakmicu finalne serije u Evrokupu. Nakon dosta drame u produžetku su slavili domaći košarkaši 95:92. Španci su dobili prvi meč sa 89:75.
Igrala je Valensija dobro do same završnice, a onda su Nemci uspeli da pohvataju konce i preokrenu rezultat u produžecima u svoju korist.  Pobednika ovogodišnjeg Evrokupa dobićemo nakon majstorice u Valensiji. 

U uvodnim minutima igra je bila izjednačena, nakon šest minuta Valensija je uspela da se odvoji na pet poena prednosti. Odličan je bio San Emeterio i pogotkom sa poludistance doneo je 15:10 Špancima. Do kraja četvrtine Alba je Trojkom Hermansona i Nils Gifija uspela da preokrene i uz minimalnu prednost 23:21 ode na mini odmor.

Met Tomas je postigao trojku i preokrenuo nakon prvog napada Valensije, a u naredna tri minuta nijedna ekipa nije uspela da postigne koš. U nastavku se igralo poen za poen. Tiedraitis je postigao oba bacanja, pre toga siguran je bio i Martin Hermason i domaći su došli do najveće prednosti 40:33. Uspela je Valensija do poluvremena da preko Bojana Dubljevića i Vila Tomasa smanji na 42:39.

Istim tempom nastavila se i treća četvrtina. Smenjivale su se ekipe u prednosti, Alba je u jednom momentu imala pet poena prednosti. Tomasu je potom sviran faul uz tehničku grešku, Siva je pogodio bacanje a Dubljević zakucavanjem smanjio na 62:59.

Jasno je bilo da će u poslednjoj četvrtini odlučivati nijase. Valensija je nakon četri minuta igre u poslednoj deonici uz odličnu igru u odbrani okrenula na +4. Gosti su pojačali ritam, a domaći košarkaši imali dosta grešaka. Nils Gifaj je košem tri minuta do kraja uspeo da vrati neizvesnu završnicu, a Sam Van Rosom je novom trojkom uspeo da ponovo podigne na pet poena. U poslednja tri minuta ušlo se uz dramu i rezultatsku klackalicu. Alba je izjednačila koševima Pejtona Sive, Valensija je imala dve sekunde da organizuje napad, ali su gosti izgubili loptu i ušlo se u produžetke.

Produžeci su počeli trojkama. Gidraitis je pogodio za domaće, a potom i Siva. Alba ima plus šest, vratio je istom merom sa druge strane Van Rosom. Ušlo se u penal završnicu. Van Rosom je pogodio važna bacanja za 91:88, sa druge strane uspešan je bio Landi Noko. Gosti su ispustili naredni napad, bek Valensije San Emeterio imao je dva bacanja, prvo je iskoristio, a drugo promašio. Van Rosom je došao do lopte i pogodio trojku za pola koša zaostatka za Albom. Alba ne koristi napad, ali ni Valensija. Na 10.8 sekundi do kraja faul košarkaša Valensije.Sa linije penala Luk Sikma postiže oba bacanja za 95:92. Met Tomas ne pogađa u poslednjem napadu Valensije, Alba je pobednik, 95:92.

Rokas Giedraitis je postigao 17 poena u redovima Albe, Luk Sikma postigao je 15, a 14 su postigli Martin Hermanson i Pejton Siva. U redovima poražene Valensije najbolji je bio Sam Van Rosom sa 22, 16 poena je postigao Fernando San Emeterio, a 15 Vil Tomas.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter