1
Košarka

FOTO: Košarkaški savez Srbije (KSS)

DANILOVIĆ STAO U ODBRANU ‘DŽOKERA’: Samo budale bi kritikovale Jokića što ne igra za Srbiju!

Objavljeno: 11.04.19 u 17:57

Od kada je Nikola Jokić ‘bljesnuo’ u NBA ligi svake godine pred velika takmičenja glavna tema u javnosti je hoće li Jokić da zaigra za Srbiju.

Ni ova godina, a ni Svetsko prvenstvo u Kini nije izuzetak. Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović rekli su već da, a sada je pažnja usmerena na ‘Džokera’. Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović u razgovoru za Telegraf dotakao se Nikole Jokića.

– Znam prošlog veka kada sam ja igrao, imali smo odličnu grupu ljudi i dan danas smo prijatelji. Čini mi se da su i oni takvi i stvarno bi bila šteta da ne budu svi zajedno. Bila bi šteta da ne budemo u najjačem sastavu, jer je to jedinstvena prilika za tu generaciju. Nemam nikakvu informaciju, ali se nadam da će Nikola Jokić da igra. Bila bi šteta, oni su super ljudi, super su kao grupa. Da stvarno naprave odličan rezultat. Nadam se da neće biti povreda, da će svi biti zdravi, a tamo ćemo biti onoliko dobri koliko budemo zaslužili, kazao je za Telegraf Danilović.

Predsednik krovne organizacije srpske košarke stao je u odbranu Jokića koji trpi kritike zbog neodazivanja reprezentaciji.

– Ima jedna italijanska izreka: „Mama od kretena je uvek trudna„. Tako da kretena će uvek da bude. Ja znam da je Nikola jedan odličan momak, fenomenalno igra i jedino što mogu da kažem je da se iskreno nadam da će da igra i da mu poželim sve najbolje u daljoj karijeri.

Danilović je podsetio da je savez bio uz Jokića kada je potpisao prvi ugovor, te da su pokazali razumevanje za njega.

– Kada je Jokić bio pred potpisom velikog ugovora bili smo uz njega, samo bi nerazuman čovek tražio da u godini kada potpisuje maksimalan ugovor rizikuje sve i igra u tom ciklusu za reprezentaciju. Biće još reprezentativnih takmičenja, a prilika da zaradi toliki novac nema mnogo. Savez je stao u odbranu Jokića, što je i normalno. I super što je momak potpisao toliki ugovor i neka mu je sa srećom. To je sasvim opravdano, mi koji smo igrali košarku znamo šta to znači. I mi smo neki put preskočili neko prvenstvo zarad neke stvari koja mu je bitna za dalji život, poručio je Danilović.

0
0

1 Komentara

  1. „Mislim da dečko nema želju da igra za reprezentaciju! Da ne lažemo jedni druge, ali to treba on da kaže. Ja bih kao predesednik KSS bio najsrećniji da dođe i igra za reprezentaciju, ali s obzirom na neka poslednja neigranja i razloge zbog kojih navodno ne može… Ovo je izjava predsednika KSS Danilovića od pre samo 4 meseca. Tad je Jokić bio „dečko“… Ovaj čovek je sramota za naš savez.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter