0
Košarka

FOTO: PRINTSCREEN

VEČE LEGENDI: Kao i Novicki i Vejd se rastao u velikom stilu od domaće publika (VIDEO)

Objavljeno: 10.04.19 u 11:00

Pored Dirka Novickog prethodne noći se oprostio i Dvejn Vejd.

Ljubitelji igre ‘pod obručima’ nisu lako podneli odlazak u zasluženu penziju NBA asova.

Tridesetsedmogodišnji Vejd najavio je još ranije da će se povući na kraju sezone, a na poslednjem meču pred domaćim navijačima odlučio je da priredi spektakl sličan onom koji je viđen u Dalasu. On je u pobedi svoje ekipe nad Filadelfijom (122:99) nanizao 30 poena i uvelikom stilu okončao karijeru dugu 16 godina.

Vejd je dres voljenog kluba nosio od 2003. do 2016. godine, a onda se vratio da odigra poslednju sezonu pod svodovima ‘Amerikan ErlajnArenu’ dvorane. Publika je gromoglasnim aplauzom pozdravila svog ljubimca, pri izlazsku i odlasku sa parketa…

– Dao sam sve od sebe ovoj igri. Bilo je neverovatno biti deo svega. Mnogi ljudi su me gledali kako rastem, gledali su me dok nisam bio na ovom nivou, gledali su me kako pravim grešake u životu, gledali su, kako radim važne i velike stvari. Zahvalan sam im na tome, rekao je on.

Ovoj proslavi priključili su se i ostali igrači Majamija koji su u rukama držali Vejdove dresovve. Polsednjih nekoliko minuta meča, na klupi Majamija je sedeo i njegov stariji sin. Onaj za kog se nadaju da bi uskoro mogao da zameni oca na parketu.

– Moje misli su svuda. Razmišljam o trenutku kada mi je došao agent 2003. godine i rekao da će me Majami uzeti kao petog pika na draftu. To je bio fenomenalan osećaj, sličan ovom sada. Od prvog razgovora koji sam obavio u ovoj zgradi osetio sam veliku količinu ljubavi i to sam umeo da poštujem, a sada još više cenim. Najsrećnija sam osoba na svetu u ovom trenutku, poručio je Vejd.

(VIDEO:YouTube/NBA)

Tokom bogate karijere Vejd je 13 puta bio učesnik Ol star utakmice, osvojio je tri šampionska prstena, bio je MVP filala 2006. godine i osvojio je dve medalje na Olimpijskim igrama sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država. Kako bi ova sjanja priča bila zaokružena preostaje mu da odigra meč protiv Bruklina u gostima i time će biti zatvoreno jedno poglavlje…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter