Dok traje skepsa u srpskoj košarkaškoj javnosti da li će svi NBA igrači iz Srbije zaigrati na Mundobasketu, u Košarkaškom savezu Srbije nemaju dilemu.

Ukoliko Srbija u Kinu otputuje sa Jokićem, Bogdanovićem, Bjelicom i Marjanovićem, šanse za osvajanjem medalje rapidno rastu.


– Velika stvar je što imamo u NBA takve momke koji sa ponosom ističu da su iz Srbije. Hvala im jer na najbolji mogući način reprezentuju našu zemlju. Nedavno sam bio u jednoj ogromnoj zemlji kakva je Kina i neverovatno je da takva zemlja ima poštovanje prema geografski maloj Srbiji, a sportisti, potogovo košarkaši, služe kao najbolji ambasadori naše zemlje. Siguran sam da će se svi odazvati pozivu reprezentacije – rekao je generalni sekretar KSS, Dejan Tomašević, gostujući na RTS.

Tomašević je otkrio da bi mogao da se kandiduje za novog predsednika FIBA Evropa.

– Čini mi se da je FIBA u Evropi poslednjih godina uspavana. Dobra stvar je što se u ovom trenutku na čelu nalaze bivši igrači, asovi i u razgovoru sa njima došli smo do toga da nešto mora da se promeni. Situacija nije trenutno dobra, imamo velikih problema sa klubovima i njihovim takmičenjima, ne postoji saradnja sa Evroligom i regionalnim savezima i to je ono na čemu ću insistirati ako postanem predsednik. Košarka se igra dobro u svakoj zemlji i neophodna je dobra saradnja – poručio je Dejan Tomašević.