0
Košarka

FOTO: STARSPORT

VLADE DIVAC: Zahvalnost dugujem jednom čoveku, da je on rekao ne, ko zna gde bih bio (VIDEO)

Objavljeno: 07.04.19 u 09:29

Legendarni srpski košarkaš Vlade Divac bio je pionir koji je utabao staze za sve evropljane koji danas sa uspehom nose dresove NBA timova. Divac će 2019. postati član Kuće slavnih u Springfildu.

Nakon što je obelodanjeno da će nekadašnji centar ŠarlotaLejkersa i Kingsa biti uvršten u legendu dao je opširan intervju američkom ESPN.

– Osećaj je izvanredan, prosto nisam mogao da verujem šta mi se dešava. Svi u mojoj porodici su bili oduševljeni, bilo mi je znatno teže da kažem ćerki jer ne prestaje da priča, počeo je Divac.

Za njegovu karijeru bilo je veoma značajno igranje za reprezentaciju Jugoslavije. Konstatovao je novinar ESPN uz opasku da je bio član odlične generacije u kojoj je bio Dražen Petrović, Dalipagić i druge velike zvezde…

– To je bilo važno za moju karijeru. Ne treba zaboraviti da je u toj ekipi bio i Dino Rađa koji je prošle godine takođe ušao u Kuću slavnih. To je bila neverovatna ekipa, gurali smo jedni druge i izvlačili maksimum jedni iz drugih, rekao je Divac.

Na pitanje da li je očekivao da će ovoliko dogurati u NBA ligi kada je izabran na draftu rekao je sledeće.

– Nisam mogao ni da pretpostavim, ali Džeri Vest koji me je tada izabrao očigledno jeste. Baš onako kako je i Greg Popović imao viziju sa Žarkom Paspaljem ili nekim drugim igračima koji su u to vreme pravili dobre karijere. Više od 20 posto igrača u NBA ligi su internacionalniigrači, a za njih je potrebna preporuka ili vizija. Lejkersi su bili najzasluđniji za ovakav moj uspeh. Vest me je izabrao na draftu, ali je ceo klub zaslužan za ono što sam napravio. Hvala Petu Rajliju koji je tada bio trener Los Anđelesa, dao mi je priliku da se dokažem, poručuje Divac.

Na pitanje ko je mimo NBA lige uticao na njegovu karijeru, rekao je…

– Moj otac. On mi je pomogao da odem u drugi grad da igram košarku i napredujem, da je on tada rekao ne, ko zna gde bih ja bio danas. Evo me, danas sam na vrhu sveta, rekao je Divac.

Divac ističe da još nije svestan šta ga je snašlo.

– Ovo je potpuno druga dimenzija svega i nije dobro da se ovakve stvari dešavaju stalno. To ne bi bilo dobro za moje zdravlje, ovo je bio pravi šok. Noćas nisam mogao da zaspim i zato ne bih voleo da mi se ovo ponavlja, uz osmeh kaže Divac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter