3
AdmiralBet ABA Liga

HS ANALIZA: Ništa od Partizanovog ‘randevua’ sa evroligašima, ali sačekajmo ‘crno-bele sofmore’

Objavljeno: 07.04.19 u 19:35

Evroliga ni sledeće sezone, ali je u Humskoj plasman u elitu realnost nakon klupske stabilizacije.

Ma koliko je gorak ukus zbog načina na koji je završena sezona na Jadranu, crno-beli moraju biti zadovoljni i pozitivnim stvarima iz prethodnih meseca u ABA ligi.

Samo godinu dana nakon što se Partizan uopšte nije plasirao na plej-of ABA lige, igrao je majstoricu za plasman u finale ovog takmičenja.

Kako je sam Andrea Trinkijeri priznao posle sinoćnje utakmice, Crvena zvezda je trenutno kvalitetnija i iskustvom, ali i boljom igrom, zaslužila da se nađe u finalu. Nije toliko kvalitetnija da ne može da bude savladana što su crno-beli dokazali u finalu Kupa Radivoj Korać i drugoj utakmici polufinala ABA lige, ali se čini da je presudna igra bila Zvezdinih stranaca.

Najkorisniji igrač Partizana u regularnom delu šampionata bio je Džok Lendejl koji je u polufinalnom duelu imao 17 poena, u drugom deset, ali sinoć očito nije bio na visini zadatka. Za 12 i po minuta koliko je proveo na terenu, australijski centar nije postigao nijedan poen, a iz igre je imao četiri promašaja. Skupio je četiri faula, činilo se da nije mogao da se snađe u atmosferi odlučujućeg duela, ali jedna takva utakmica ne sme da baci senku na sve ono što je Lendejl činio ove sezone.

Australijski centar ugovor sa Partizanom ima do leta 2020. godine što znači da bi mogao i sledeće sezone da nosi dres Partizana ukoliko ga crno-beli ne prodaju. Lendejl bi tako nakon ‘ruki’ uloge postao ‘sofmor’ NBA terminologijom, a upravo godina iskustva i rada sa Andreom Trinkijerijem bi mogla da bude veliki plus kako u njegovom, tako i u slučaju Markusa Pejdža.

FOTO: STARSPORT

Za razliku od nekih prethodnih sezona, ali ne i prošle u kojoj je Partizan imao sjajne strance (Najdžel Vilijams-Gos, Patrik Miler…), crno-beli suodlično skautirali proteklog leta i doveli mlada pojačanja koja uglavnom Partizan neće moći da napuste bez obeštećenja. Ognjen Jaramaz koji je na pozajmici, Novica Veličković, Đorđe Gagić i Aleks Renfro su jedini u taboru Partizana kojima ističe ugovor na kraju sezone, dok će Pejdž, Lendejl, Nikolić i ostali igrati barem još godinu dana ukoliko ne bude interesovanja drugih klubova koji bi platili obštećenje. Isto je i sa Vanjom Marinkovićem, Radetom Zagorcem i drugim domaćim igračima.

Partizan jeste izgubio priliku da se bori za povratak u Evroligu, ali je dobio odličnu bazu da se od naredne sezone sa pokrićem očekuju veliki rezultati i borba za elitno evropsko takmičenje.

Zapratite najbolju sportsku instagram stranicu na ovim prostorima – HOTSPORT.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter