0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: MARIN SUSIC/CEDEVITA

ABA LIGA: Crvena zvezda dobila rivala za finale ABA lige!

Objavljeno: 07.04.19 u 21:08

U Zagrebu se igrala znatno zanimljivija ‘majstorica’ od one beogradske.

Rezultatom 78:73 Budućnost je porazila Cedevitu u Zagrebu.

Četiri vezana poena postigli su domaći na startu utakmice posle čega se igrao egal, sve do nove serije Cedevite od četiri poena kada je bilo 12:6. Noris Kol je na dva minuta do kraja prve deonice pogodio dva bacanja, ujedno poslednje poene Budućnosti u tom kvartalu. Cedevita je za to vreme napravila seriju od 7:0 i došla do dvocifrene razlike od 11 poena.

Za samo tri minuta igre u drugoj četvrtini Budućnost je uspela da se vrati na minus od svega pola koša, a potom i povede nakon polaganja Erla Klarka sa 24:23. Još u nekoliko navrata tokom druge četvrtine su Zagrepčani bežali na četiri poena razlike, ali su ekspresan odgovor imali Podgoričani.

Sredinom treće četvrtine Cedevita je imala plus od sedam poena posle pogotka Kobsa i nalet, Andrija Stipanović je imao dva bacanja za devet poena razlike, ali je iskusni centar promašio oba. Sa šest vezanih poena vratila se Budućnost, a nakon bacanja Nemanje Gordića rezultat je bio 56:55.

Veoma uzbudljivo bilo je u poslednjih deset minuta, a čini se da su domaćoj ekipi presudile greške, odnosno dve izgubljene lopte Stipanovića u ključnim momentima. Budućnost je imala prednost, ali se sve zakomplikovalu pred poslednji minut kada je Krušlin pogodio trojku za 71:73. Imala je Cedevita i napad, međutim Erl Klark je uspeo da odbrani koš od veoma raspoloženog Kobsa. Na nešto manje od 19 sekundi do kraja Pulen je faulirao Nemanju Gordića, i to na isteku napada kada je pokušao da ukrade loptu.

Gordić je pogodio prvo, ali promašio drugo, a Pulen je u ranoj fazi napada promašio trojku za izjednačenje. Usledio je novi faul i penali za Edvina Džeksona koji je pogodio oba za 76:71.

Krušlin je na dve i po sekunde do kraja pogodio za dva, potom je Gordić fauliran. Plejmejker Budućnosti je sa penala potvrdio trijumf Podgoričana i priliku da gosti odbrane trofej prvaka Jadrana.

Prva utakmica finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti igraće se 12. aprila u Beogradu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter