5
AdmiralBet ABA Liga

NEBOJŠA ČOVIĆ: Mi da smo onako organizovali meč bili bismo na haškim optužnicama, danas nije pitanje života i smrti!

Objavljeno: 06.04.19 u 10:30

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović govorio je o predstojećoj ‘majstorici’ sa Partizanom u plej-ofu ABA lige, ali i odnosu sa ‘večitim rivalom’.

U finale može samo jedan, Crvena zvezda ili Partizan. Nažalost, kad god se igraju utakmice ‘večitih rivala’prisutna je i tenzija, a da ona nije samo ona sportska. O predstojećem meču sa Partizanom za ‘Informer’ je govorio prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović. On je na početku razgovora rekao da je cilj njegovog tima pobeda i da su se za to cele godine borili.

– Očekivanja su onakva kakav je zacrtan cilj, a on je da Crvena zvezda pobedi. Stručni štab i igrači su uložili veliki trud da se stigne do pol pozicije i da time obezbedimo prednost domaćeg terena u plej-ofu. Cilj je takođe da sve prođe u najboljem redu, da ne liči na neku prethodnu utakmicu kada smo bili gosti, ono nije bio ambijent utakmice, ne znam kako bih to nazvao – počeo je priču za ‘Informer’, Nebojša Čović.

Usledilo je pitanje da li se plaši da bi navijači Crvene zvezde mogli da se osvete partizanovcima za dešavanja od pre sedam dana.

– Mi se razlikujemo! Mi nikada nismo davali instrukcije za vređanje igrača, članova uprave i porodica. Poslednjih godina je upumpavano mnogo mržnje, a ovo je sport, nije rat. Sport nije mržnja, ko mrzi izgubi na kraju na ovaj ili onaj način. Mi da smo uradili ono što je urađeno na drugoj utakmici sad kada je Partizan bio domaćin mi bismo se svi našli na haškim optužnicama. Nema smisla – kazao je Čović.

Za prvog čoveka Crvene zvezde ovo nije utakmica života i smrti, novi dan će sigurno svanuti.

– Ne doživljavam ovu utakmicu kao pitanje života i smrti. To je košarka, nije boks meč, nisu Ali, Marćano i ostale stvari. Nisam vezan za to područije, nisam Italijan, kad sam bio mali gledao sam boks, moj favorit je uvek bio Muhamed Ali kada se borio sa Frejzerom. Boks je boks, krv je nešto što ne treba pominjati u ovakvim relacijama. Verujem da će nedelja u svakom slučaju osvanuti. Ko god da pobedi ili izgubi, život ide dalje, neko će se radovati, neko tugovati. Verujem da će se radovati Crvena zvezda. Žao mi je što pojedini honorarni saradnici u medijima pumpaju mržnju.

Bilo je reči i o stalnim prozivkama od strane navijača Partizana da je Crvena zvezda državni projekat.

– Priča o državnom projektu je jedna laž i to žestoko smišljena koja pravi šetetu Zvezdi. Kad to kažem ne mislim samo na košarkaški klub, na sve klubove, naravno istureni su fudbalski i košarkaški – jasan je bio Čović.

Na kraju intervjua Nebojša Čović je rekao da će čestitati Partizanu ako bude bolji na terenu, ali bez ‘pomoći sa strane’.

– Ako sve bude regularno ne bežim od toga. Skoro 50 godina sam u košarci i naučio sam šta je sport – zaključio je Nebojša Čović.

0
0

5 Komentara

    • Као навијач ЦЗ се слажем са тобом, а ти сложи са мном да су Дуле Вујошевић, ти и такви као Ви гори од Човића!!!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter